Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Mihai Fifor a semnat pactul propus partidelor de opoziție de Viorica Dăncilă/Partidele și sindicatele nu susțin inițiativa

By Andreea Traicu , in Fara categorie , at 21 septembrie 2019 Etichete: , ,

Mihai Fifor, încă Ministru de Interne, a anunțat, sâmbătă, că a semnat „pactul pentru bunăstarea românilor”, inițiat de Viorica Dăncilă. Deși a fost lansat în urmă cu o săptămână, ca o provocare pentru toate partidele politice, nicio formațiune nu s-a arătat interesată să susțină inițiativa premierului considerată a fi o acțiune electorală. Doar o mică parte dintre reprezentanții minoritaților din Parlament au semnat documentul. 

Președintele CNS Cartel ALFA, Bogdan Hossu, a denunțat, miercuri, ”Pactul pentru bunăstarea românilor” propus de șefa PSD, Viorica Dăncilă, partidelor parlamentare, calificându-l drept ”un document ipocrit și populist”.

Mihai Fifor a anunțat, sâmbătă dimineață, că a semnat documentul inițiat de șefa PSD, deși pactul se adresa, inițial, partidelor politice, care ar trebui să promită că, atunci când ajung la putere, nu scad veniturile românilor.

„Aseară am semnat -Pactul pentru bunăstarea românilor- care prevede continuarea creşterilor de pensii şi salarii prevăzute în lege şi menţinerea taxelor scăzute pentru tinerii antreprenori şi pentru cei cu activităţi independente. Am făcut-o în calitate de simplu cetăţean, aşa cum vă invit să o faceţi şi voi. Premierul a propus acest Pact tuturor partidelor parlamentare, astfel încât acestea să le garanteze românilor că nu le vor anula beneficiile câştigate în această guvernare. Partidele din opoziţie au refuzat să îl semneze, dezvăluindu-şi astfel intenţia de a reveni cu politici de austeritate.Putem însă să îi oprim! Noi, cetăţenii! Putem să le arătăm că voinţa noastră este mai puternică!”, a scris Fifor, pe Facebook.

Fifor cheamă pensionarii, salariații și PFA-urile să semneze acest pact, deși nu lor le era adresat, ci decidenților politici. Așa reiese din mesajul transmis, în urmă cu o săptămână, de premierul Viorica Dăncilă.

„Având în vedere istoricul şi practica guvernelor de dreapta de a tăia veniturile românilor şi ţinând cont de afirmaţiile din ce în ce mai dese ale unor lideri politici care anunţă că vor impune din nou măsuri de austeritate şi regres social, propun partidelor parlamentare semnarea Pactului naţional pentru bunăstarea românilor, care trebuie să fie garanţia politică a continuării creşterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare. Vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile şi pensiile, aşa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012”, anunța Viorica Dăncilă.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: mainnews.ro/mihai-fifor-a-semnat-pactul-propus-partidelor-de-opozitie-de-viorica-dancila-partidele-si-sindicatele-nu-sustin-initiativa/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *