Tuesday, July 2, 2024
Jurnalism corect


Mesajul Papei Francisc de Paștele romano-catolic: Încetați vărsarea de sânge

By news.ro , in Stirile zilei , at 9 aprilie 2023 Etichete: , , ,

În mesajul său de Paşte adresat duminică, 9 aprilie, de Paștele romano-catolic, Papa Francisc a părut să le sugereze ruşilor să caute adevărul despre invazia ţării lor în Ucraina şi a făcut apel la dialog între israelieni şi palestinieni în urma violenţelor recente, relatează Reuters.

Da, fraţi şi surori”, a spus Papa Francisc, „la Paşti s-a schimbat destinul lumii şi în această zi a învierii lui Cristos ne putem bucura, să sărbătorim, prin har pur, cea mai importantă şi mai frumoasă zi a istoriei. ‘Hristos a înviat! Adevărat a înviat!’ – în această urare tradiţională a Bisericii din Răsărit (biserica ortodoxă – n.r.), cuvântul ‘adevărat’ ne aminteşte că speranţa noastră nu este o iluzie, ci adevărul!”, a spus Sfântul Părinte.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a prezidat o slujbă solemnă în ziua de Paşte, în Piaţa Sfântul Petru, care era însorită şi plină de credincioşi care l-au salutat pe Sfântul Părinte cu entuziasm după ce frigul neobişnuit pentru Roma l-a forţat să sară peste slujba în aer liber din Vinerea Mare – o măsură de precauţie în urma spitalizării sale pentru bronşită, la sfârşitul lunii martie.

Între Sfânta Liturghie şi citirea mesajului de Paşte, Papa Francisc, care a apărut să fie în formă, a fost condus cu un papamobil în jurul pieţei şi pe bulevardul principal care duce la râul Tibru, astfel încât să îl poată vedea cât mai mulţi oameni. A fost aclamat la scenă deschisă, iar papamobilul a fost deschis, fără geamuri protectoare.

Dar fastul tradiţional şi cântecele sfinte au cedat apoi locul realităţilor mai puţin senine.

Ulterior, Francisc a urcat în balconul central al Bazilicii Sfântul Petru pentru a rosti mesajul şi binecuvântarea „Urbi et Orbi” (către oraş şi lume), pe care le transmite de două ori pe an, adresându-se unei mulţimi pe care Vaticanul a estimat-o la aproximativ 100.000 de persoane, relatează Reuters. Acolo, din acelaşi loc în care a apărut pentru prima dată în faţa lumii ca Papă, în noaptea alegerii sale, în 2013, Sfântul Părinte a vorbit despre „întunericul şi negura în care, prea adesea, lumea noastră se află învăluită” şi s-a rugat lui Dumnezeu pentru pace.

Sursă foto: Twitter

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW