Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


CCR: Sesizarea AUR în legătură cu numirea lui Ludovic Orban la șefia Camerei Deputaților, respinsă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 ianuarie 2021

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, joi, ca inadmisibilă, sesizarea formulată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cu privire la modul în care a fost aleasă conducerea Camerei Deputaților. 

În ședința din data de 14ianuarie 2021, Curtea Constituțională a examinat, în cadrul controlului constituționalității hotărârilor Parlamentului, sesizarea de neconstituționalitate a Hotărârii Camerei Deputaților nr.71/2020 pentru alegerea Președintelui Camerei Deputaților, obiecție formulată de Grupul parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor. În urma deliberărilor, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins sesizarea, ca inadmisibilă”, potrivit unui comunicat transmis de CCR.

George Simion afirma, pe 22 decembrie 2020, că numirea lui Ludovic Orban în funcția de președinte al Camerei Deputaților ar fi fost făcută în urma unor „grave abuzuri”, după ce decanul de vârstă, membru AUR, a declarat, din greșeală, ședința închisă.

Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei noaptea trecută, la 2 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare în acest sens la CCR pentru că avem precedente legale”, a declarat George Simion, la finalul anului trecut.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW