Sunday, October 2, 2022
Jurnalism corect


Scandal fără precedent în plenul CSM. Chiș: Nu îmi mai puneți în gură ce nu am spus. Ori aveți memorie slabă, ori vă imaginați! | Baltag: Ați auzit ce a spus, că am memorie slabă!

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 8 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Ședința de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de joi a fost marcată de replici tensionate între doi dintre membrii forului. Discuția în contradictoriu a avut loc în contextul dezbaterii unor măsuri legate de Parchetul European.

Judecătoarea Andrea Chiș a punctat necesitatea ca structura de sprijin să funcționeze în DNA în condițiile în care cele mai multe dosare vor fi de corupție și astfel se impune să existe procurori specializați.

Am înțeles și mai bine de ce este important să meargă la un anume parchet, pentru că sunt cauze de corupție în mare măsură acestea care vor fi instrumentate de Parchetul European și este normal să avem procurori specializați. S-a pus foarte mare accent pe specializare în cauzele de corupție. Știm foarte bine, decizii ale Curții Constituționale, hotărâri ale instanțelor de judecată care au anulat hotărâri ale Înaltei Curți pe complete privind cauze de corupție. Deci s-a pus un foarte mare accent pe specializarea în astfel de cauze”, a declarat Andrea Chiș.

CITEȘTE ȘI: Scandal cu replici acide în CSM, după concluziile prin care avocatul general al CJUE a desființat OUG pentru Inspecția Judiciară. Savonea o acuză pe Chiș de afectarea independenței pentru o postare de pe Facebook, Mateescu spune că sistemul e încremenit | Baltag: Nu mă simt deloc încremenită, dimpotrivă!

Chiar și așa, câteva momente mai târziu, judecătoarea Gabriela Baltag a făcut referire la decizii CCR și a susținut, în replică pentru Chiș, că s-ar fi negat importanța specializării, la momentul respectiv.

Mă bucur foarte mult că doamna judecător Chiș a vorbit foarte mult despre specializare în materie de corupție pentru că altădată, când au fost pronunțate niște decizii, parcă ale Curții Constituționale, a fost negată această specializare și ați spus – de ce să fie specializați sau să existe specializări pe complete?”, a spus Baltag.

Replica judecătoarei Chiș nu a întârziat să apară. Ea i-a reproșat lui Baltag că susține altceva decât s-a spus.

Doamna Baltag! Două lucruri vă rog! Și iertați-mă, doamna președinte, că intru în această dispută (…). Ceea ce vă rog și o rog pe doamna Baltag în mod repetat sunt două lucruri. Unu, hai să vorbim despre ceea ce este pe masă și doi, nu îmi mai puneți în gură ce nu am spus. Și pentru că ori aveți memorie slabă, ori vă imaginați niște lucruri”, a afirmat Chiș.

Imediat, Baltag a cerut să fie apărată.

Fac o cerere să mă apere onoratul plen, onorata secție, cred, la cuvinte și remarcile doamnei judecător. Ați auzit-o, desigur, ce a spus. Că am o memorie slabă!”, a declarat Baltag.

Potrivit ordinii de zi soluționate, subiectul va fi reluat în următoarea ședință de plen a CSM.

CITEȘTE ȘI: Ministerul Justiției, schimbări în desfășurarea ședințelor de judecată / Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, va colabora cu DNA

Foto: ședința de plen a CSM / captură csm1909.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW