Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Medicul Virgil Musta avertizează: Spitalele vor fi copleşite şi oricum avem resurse limitate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 iulie 2020 Etichete: , ,

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara avertizează nu crede că spitalele vor putea face față pandemiei dacă regulile de protecție nu vor fi respectate.

 „Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor – cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii –  nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei. Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară. Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital. Spitalele vor fi copleşite şi oricum avem resurse limitate. Singura soluţie este să nu ne îmbolnăvim şi acest lucru se face numai prin prevenţie” a declarat medicul Virgil Musta sâmbătă după amiază, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Medicul Virgil Musta spune că secția ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara este plină.

 „Terapia intensivă este plină, a intrat în funcţiune şi unitatea mobilă de terapie intensivă, iar pe secţie avem foarte mulţi pacienţi care nu sunt critici, dar necesită terapie cu oxigen” a adăugat medicul.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW