Friday, June 25, 2021
Jurnalism corect


VIDEO Zeci de persoane s-au înghesuit la un concert în ciuda pandemiei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 iulie 2020 Etichete: , ,

Autoritățile au aplicat amenzi de peste 30.000 de lei după ce în localitatea brașoveană Prejmer a fost organizat un concert de muzică populară în timpul căruia nu a fost respectată distanțarea fizică între zecile de participanți. 

Organizatorul evenimentului a fost amendat de poliție cu suma de 11.500 de lei pentru nerespectarea măsurile privind combaterea pandemiei, dar și pentru că nu a utilizat case de marcat.

„În urma activităților de verificare, politistii din cadrul Inspectoratului de poliție Judetean Brasov – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si Serviciul Ordine Publică, au aplicat amenzi contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19 și a OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 11.500 lei.”

De asemenea, organizatorii au fost amendați cu 20.000 de lei și de inspectorii ANPC care au descoperit în urma verificărilor câteva zeci de kilograme de alimente expirate.

Județul Brașov este unul dintre cele mai grav afectate de epidemie, aici fiind înregistrate 1.651 de cazuri și 79 de decese.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW