Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Medicii i-au amputat piciorul fetiței rănite de tânărul de 17 ani în parcarea Parcului Pantelimon, după apariția unor complicații

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 30 iulie 2024

Medicii au fost nevoiți să-i amputeze piciorul fetiței de șapte ani rănite în accidentul de duminică seara din parcarea Parcului Pantelimon din Capitală. Inițial, după o operație care a durat nouă ore, se reușise replantarea piciorului, dar, între timp, au apărut complicații, au anunțat reprezentanții Spitalului „Grigore Alexandrescu”, conform News.ro. 

„Din păcate, la câteva ore de la operaţia de replantare, în cursul serii, au apărut complicaţii din cauza sindromului de strivire suferit în urma accidentului, complicaţii care îi puneau viaţa în pericol, astfel că s-a decis îndepărtarea membrului inferior afectat de urgenţă”, au transmis reprezentanții Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Fetiţa avea sindrom de strivire la multe niveluri, iar strivirea ţesuturilor, a oaselor şi implicit a vascularizaţie poate duce la necroze, a explicat medicul Raluca Alexandru.

Replantarea s-a făcut la nivelul superior al coapsei.

Fetița este în prezent intubată și ventilată mecanic.

Luni, medicii anunţau că fetiţa a fost adusă cu cvasiamputaţie de picior, de la nivelul coapsei, membrul fiindu-i replantat în urma unei operaţii care a durat nouă ore, starea fetiţei fiind relativ stabilă.

Copil de 9 ani, ucis de o mașină condusă de un adolescent de 17 ani

Un adolescent în vârstă de 17 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile luni, 29 iulie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia și conducere fără permis.

Tânărul s-a urcat la volan duminică, în parcarea exterioară a parcului Pantelimon din Capitală, și a accidentat mortal un copil în vârstă de nouă ani. Sora acestuia, o fetiță de șapte ani, a fost grav rănită.

Tânărul de 19 ani care i-a dat mașina autorului accidentului a fost și el plasat sub control judiciar.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW