Friday, May 20, 2022
Jurnalism corect


Vești bune pentru amatorii de pescuit și drumeții. Marcel Vela a anunțat permiterea acestor activități

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 mai 2020 Etichete: , ,

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că după data de 15 mai vor fi permise activități precum pescuitul, drumețiile sau ciclismul, ca parte a măsurilor de relaxare pregătite de autorități.

Cu toate acestea, Marcel Vela a transmis cetățenilor să fie vigilenți, explicând că măsurile de relaxare vor fi aplicate etapizat, în funcție de evoluția îmbolnăvirilor.

„Relaxarea va fi etapizată, până în 15 mai vom fi foarte atenţi să nu fie o explozie de cazuri în domeniul medical. Noi suntem într-un platou de aştepare, fără să fie o creştere semnificativă. Comparativ cu alte state, la suta de mii de locuitori, România are 4,1% decese. Principiul pe care putem merge este de a relaxa etapizat restricţiile, trebuie evaluare epidemiologică. Dacă ne situăm pe acelaşi platou, de la 1 iunie, vin alte relaxări. Parcurile vor fi deschise, dar doar pentru grupuri de trei persoane, se pot face drumeţii în trei, iar pentru drumeţii se va face o declaraţie. N-am stabilit încă raza de acţiune, toate deciziile se vor lua în funcţie de evaluarea epidemiologică de săptămâna viitoare. Va fi şi pescuitul introdus. Din 15 mai, pescarii pot să-şi pregătească familiile, că pleacă. (…) Activităţile sportive individuale sunt cele care ţin de activităţi gen drumeţii, alte activităţi gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteţi pleca la Sinaia să faceţi alpinism sau drumeţie”, a declarat Vela la Antena 3, citat de G4Media.

Sursa foto: blog.travelminit.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW