Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Autostrada Buzău – Focșani: Contractele pentru execuția a 16 km, încheiate de CNAIR

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 septembrie 2022

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat marți, 6 septembrie, cu firma UMB Tehnostrade, cel mai puternic constructor aflat pe piața din România, contractele pentru execuția lucrărilor la lotul 1 Buzău – Vadu Pașii (4,6 km) și lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani (10,94 km) din A7 Buzău – Focșani. 

Valoarea înțelegerilor este de 689 milioane lei fără TVA pentru lotul 1, respectiv 763 milioane lei fără TVA pentru lotul 4. Garanția lucrărilor este de 10 ani.

Constructorul român va avea la dispoziție 20 luni pentru execuția lucrărilor din momentul emiterii ordinului de începere, document care ar trebui să fie gata, cel mai probabil, luna viitoare.

Autostrada Moldovei

Autostrada Moldovei va avea până la Pașcani o lungime de aproximativ 320 km și este împărțită în patru tronsoane Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani. Toate aceste tronsoane au fost incluse spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și ar trebui finalizate până în 2026.

Proiectul ar trebui continuat cu alte alți 117 km de drum de mare viteză, anume tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret, acestea fiind în faza de proiectare.

Stadiul A7 Ploiești – Pașcani

Ploiești – Buzău: Este împărțit în trei loturi. Recent au început lucrările la loturile 1 și 2. Desemnarea câștigătorului pe lotul 3 a fost atacată în instanță iar CNAIR trebuie să reevalueze ofertele.

Buzău – Focșani: Pentru loturile 2 și 3 compania de drumuri nu a finalizat evaluarea ofertelor.

Focșani – Bacău: Au fost lansate licitațiile pentru execuția lucrărilor, termenul de depunere a ofertelor fiind 22 septembrie 2022.

Bacău – PașcaniAu fost lansate licitațiile pentru execuția lucrărilor.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ciucă anunță intenția coaliției de construire a Autostrăzii Ploiești – Brașov în parteneriat public-privat / Reacția lui Cătălin Drulă: Definiția nebuniei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW