Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mecanismul de Redresare și Reziliență, votat în Parlamentul European / Florin Cîțu: România va putea atrage peste 30 de miliarde de euro

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 februarie 2021

Mecanismul de Redresare și Reziliență, un instrument financiar în valoare de 672,5 miliarde de euro, a fost votat marți în Parlamentul European. România va putea accesa 30,44 de miliarde de euro după ce va aproba Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR).

Membrii Parlamentului European au votat marți, 09.02.2021, în sesiunea plenară, Mecanismul de Redresare și Reziliență. Acordul asupra versiunii finale vine după o serie îndelungată de negocieri și compromisuri care au ca scop relansarea economică a Statelor Membre UE”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Alianța USR-PLUS.

Mecanismul a fost conceput să sprijine țările UE în realizarea de reforme și investiții pe care statele membre trebuie să le prezinte sub forma unor planuri naționale de redresare și reziliență.

Odată cu aprobarea PNRR, România ar putea beneficia de 3,95 de miliarde de euro, fonduri ce ar urma să fie accesate imediat, fără o documentație premergătoare.

Europarlamentarul USR-PLUS Dragoș Pîslaru a fost unul dintre cei trei coraportori ai Mecanismului de Redresare și Reziliență desemnați să negocieze un acord cu Consiliul UE și Parlamentul European.

2020 va rămâne o amintire tristă, despre pierderi, despre incertitudine, despre frică și nesiguranță, dar Mecanismul de Redresare și Reziliență este un simbol. Reprezintă viziunea și ambiția europeană. Acest instrument se referă și la unitatea statelor membre, unitate care apare atunci când ne lăsăm valorile să ne ghideze. Când democrația domnește și transparența este regulă” a declarat Dragoș Pîslaru, citat în comunicat.

„Vom finanța construcția de noi spitale”

Prim-ministrul Florin Cîțu susține că o parte din banii la care România va avea acces se vor duce către construcția de noi spitale, dar și modernizarea și extinderea celor existente.

Salut votul din Parlamentul European privind Mecanismul de Redresare și Reziliență, prin care România va putea atrage peste 30 de miliarde de euro. Sunt fonduri importante pentru redresarea economiei afectate de criza sanitară. Îi vom valorifica cu atenție pentru finanțarea investițiilor în infrastructură, digitalizare, economia verde și reforme structurale. Vrem să finalizăm în Guvern cât mai curând Planul Național de Redresare și Reziliență, astfel încât România să aibă acces într-un termen cât mai scurt la această finanțare europeană”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW