Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Klaus Iohannis anunță investiții în patru domenii – Sănătate, Educație, Mediu și Muncă: Avem 30 de miliarde de euro pentru a pune lucrurile la punct

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 februarie 2021

Klaus Iohannis a prezentat concluziile întâlnirilor pe care le-a susținut în această săptămână cu reprezentanții Guvernului. Președintele a anunțat cele patru mari domenii pe care se va axa Planul Național de Redresare și Reziliență: Sănătate, Educație, Muncă și Mediu.

Iohannis a adăugat că, până în luna aprilie, Planul Național de Redresare și Reziliență va fi trimis Comisiei Europene.

CITEȘTE ȘI: Mecanismul de Redresare și Reziliență, votat în Parlamentul European / Florin Cîțu: România va putea atrage peste 30 de miliarde de euro

Principalele declarații ale președintelui: 

„Am avut mai multe întrevederi pentru a găsi soluții pentru România și pentru români. Tema a fost PNRR.

Avem 30 de miliarde de euro pentru a fi folosiți pentru a pune la punct lucrurile la noi în țară pentru a ieși din pandemie. Vrem să folosim acești bani pe mai multe paliere și vreau să menționez câteva: O primă chestiune, Sănătatea. Este nevoie de investiții semnificative în spitalele din România, în sistemul de sănătate publică din România. Este nevoie de modernizarea spitalelor pentru a le face mai sigure pentru pacienți și pentru personalul din spital.

Campania de vaccinare merge foarte bine, suntem în topul european la toți parametrii și vom avea persoana numărul 1 milion care va fi vaccinată. Ritmul crește de la o săptămâna la alta și toți avem speranța ca până în vară să ieșim din pandemie, cu vaccinarea și cu respectarea restricțiilor.

O a doua zonă este zona locurilor de muncă. Foarte mulți români și-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei. Este vital pentru noi toți să dezvoltăm mecanisme prin care dezvoltăm locuri de muncă. Încurajăm antreprenorii să creeze locuri de muncă pentru românii loviți de pandemie.

Un alt subiect, trebuie să investim în școli. Sistemul românesc are nevoie de foarte mulți bani. Dacă ne gândim la siguranța elevilor, este nevoie și aici de investiții. Să eliminăm încălzirea pe lemne, toaletele din spatele curților. Avem nevoie de școli noi, școli verzi, exemple pentru alții cum putem să ne implicăm pentru mediu.

Avem nevoie de programe serioase, sustenabile, pentru mediu, pentru un mediu sănătos. Chestiuni care se pot face fără complicații, programe de împădurire. Aceste teme ne preocupă și până în aprilie vom avea un plan național corect care va fi depus la Comisia Europeană și vom începe implementarea în spitale, școli, locuri de muncă și mediu. Vom avea și multe alte zone care sunt importante pentru români”

Sursă foto: presidency.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW