Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mari probleme cu scările rulante pe Magistrala 5 Drumul Taberei / Metrorex ia în calcul sancționarea constructorului 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 iunie 2022

Deși de la inaugurare nu au trecut nici măcar doi ani, Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei are mari probleme cu funcționarea scărilor rulante. De câteva luni punctul de acces E în stația Eroilor 2, cunoscut și sub denumirea de „castravete”, este închis din cauza defecțiunilor la scările rulante, problemă întâlnită și în stația Tudor Vladimirescu cam din aceeași perioadă. 

Contactați de Mainnews.ro pentru explicații, reprezentanții Metrorex dau vina pe firma care a realizat lucrările la Magistrala 5 de metrou, WeBuild (fosta Astaldi), care ar trebui să rezolve toate aceste defecțiuni, în condițiile în care lucrarea se află în garanție.

„În privința funcționării defectuoase a unor escalatoare date în folosință pe Magistrala 5 de metrou, tronsonul Drumul Taberei – Eroilor, Antreprenorul lucrărilor a fost atenționat să remedieze defecțiunile în cel mai scurt timp posibil, pentru a asigura un acces facil tuturor călătorilor. Din păcate, procurarea pieselor necesare a întâmpinat dificultăți și acest lucru a dus la întârzierea reparațiilor”, au transmis reprezentanții Metrorex la solicitarea Mainnews.ro.

Potrivit acestora, Metrorex analizează posibilitatea aplicării de penalități firmei WeBuild, în conformitate cu clauzele contractuale.

Magistrala 5 Drumul Taberei are o lungime de 6,871 km și este compusă din 10 stații: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2. Primele contracte au fost semnate în anul 2011, iar termenul de finalizare inițial era stabilit până la finele lui 2015.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *