Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marea Neagră: Rușii deviază sau opresc navele comerciale aflate în marș către porturile ucrainene

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 24 februarie 2022

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că o navă militară rusă care se află în apele internaționale ale Mării Negre deviază sau oprește navele comerciale aflate în marș către porturile ucrainene.

Totodată, MApN nu confirmă informațiile privind agresiunea rusească în zona Insulei Șerpilor.

„Din datele de monitorizare obținute de structurile Forțelor Navale Române, rezultă că o navă militară rusă care se află în apele internaționale ale Mării Negre, la limita de nord a Zonei Economice Exclusive a României (în afara acestei zone), deviază sau oprește navele comerciale aflate în marș către porturile ucrainene.

Nu confirmăm informațiile referitoare la o posibilă agresiune rusească în zona Insulei Șerpilor”, se arată în comunicatul ministerului condus de Vasile Dîncu.

Anterior, Serviciul de Grăniceri al Ucrainei a transmis că două ţinte necunoscute s-au apropiat de Insula Şerpilor.

„Invadatorii ameninţă că vor cere ca militarii detaşamentului de frontieră Izmail să se predea. Agresorul a folosit canalul de comunicare internaţional pentru siguranţa navigaţiei. Poliţiştii de frontieră se vor apăra”, a spus GNSU într-un comunicat, citat de Adevărul.

Insula Şerpilor se află la cincizeci de kilometri est de gura Dunării la extremitatea vestică a Mării Negre.

Foto: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 80718 more Information to that Topic: mainnews.ro/marea-neagra-rusii-deviaza-sau-opresc-navele-comerciale-aflate-in-mars-catre-porturile-ucrainene/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *