Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Noi suspiciuni pentru olandezul suspect pentru crima din Dâmbovița: Parchetul General a preluat un dosar cu o fetiţă din Iaşi agresată sexual

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Apar noi suspiciuni pentru olandezul suspectat că ar fi omorât și agresat sexual o fetiță de 11 ani din Gura Șuții, județul Dâmbovița. Parchetul General a preluat, conform unor surse, un dosar din 2016 în care o fetiţă din Iaşi a fost agresată sexual. Anchetatorii iau în calcul că individul care a comis fapta ar fi tot olandezul.

Olandezul este suspect că ar fi autorul unei agresiuni sexuale asupra unei minore. Parchetul General a preluat, conform unor surse, un dosar din 2016, deschis după ce părinții copilei de doar 8 ani au depus o plângere la poliție.

Update

Polițiștii documentează în aceste momente activitatea infracțională a suspectului, toate dosarele penale înregistrate cu autor necunoscut fiind reanalizate, potrivit procurorilor.

„Punctual, în cazul agresiunii sexuale din județul Iași, în care a fost deschis dosar penal în anul 2016 sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langă Tribunalul Iași și în cadrul căruia polițiștii au desfășurat activități investigative dispuse de procuror, inclusiv difuzarea imaginilor în spațiul public a unui posibil suspect, în urmă cărora nu au rezultat elemente suficiențe care să ducă la identificarea autorului, precizăm că, în acest moment, polițiștii desfășoară activități sub coordonarea procurorului de caz”, conform Poliției Române.

Știrea inițială

Potrivit bzi.ro, pe data de 15 iunie 2016, doi părinți din Horlești, județul Iași,au reclamat la poliție că fetița lor de opt ani a fost luată din fața casei de un străin, a fost dusă pe un câmp și agresată sexual.

La momentul respectiv a fost deschis dosar penal, însă autorul nu a fost identificat. Olandezul suspectat pentru crima minorei din Dâmbovița era în Iași la acel moment, asta reiese din cele mai recente imagini cu acesta apărute în spațiul public. Potrivit acelorași surse, agresorul a plecat din Iași către Viena, pe 16 iunie 2016, la o zi după presupusa faptă comisă.

Potrivit procurorului general al României, Bogdan Licu, olandezul ar fi venit de cel puțin patru ori în România.

Context

Parchetul General a preluat dosarul în care olandezul este urmărit penal pentru omor calificat, lipsire de libertate prin răpire şi agresiune sexuală.

Ministerul Public din Olanda, a transmis, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că Johannes V., bărbatul căutat în România pentru crima de la Gura Șuții, s-a sinucis, intrând în mod intenționat cu mașina, luni după-amiază, într-un camion.

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a confirmat, luni, că Johannes V. are un cazier bogat în Olanda unde a fost acuzat de infracțiuni cu violență, conducere sub influența băuturilor alcoolice dar și de agresiune sexuală.

sursa foto: BZI.ro

 

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/noi-suspiciuni-pentru-olandezul-suspect-pentru-crima-din-dambovita-parchetul-general-a-preluat-un-dosar-cu-o-fetita-din-iasi-agresata-sexual/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *