Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Vela, despre ipoteza în care foarte mulți angajați ai MAI s-ar îmbolnăvi: Se va apela la studenţii de la Academia de Poliţie, la elevii şcolilor de poliţie sau la rezervişti

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 30 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a spus că, în ipoteza în care foarte mulți angajați ai MAI s-ar îmbolnăvi de coronavirus, se va apela la studenţii de la Academia de Poliţie, la elevii de la şcolile de Poliţie, la rezervişti şi, dacă va fi cazul, se vor face chiar angajări din sursă externă.

Întrebat despre posibile încadrări din sursă externă în MAI, Marcel Vela a explicat: ”Având în vedere că Ministerul Afacerilor Interne are un deficit de personal, pentru a ajuta cadrele existente sau în condiţiile în care – pentru că până la urmă şi poliţiştii sunt oameni şi si se pot infecta, mai ales că sunt în prima linie în front în această luptă împotriva coronavirus – în lipsă de personal putem ajunge şi să încadrăm pentru 6 luni persoane din surse de sursă externă”.

Vela a mai spus că în ipoteza în care foarte mulți angajați ai MAI s-ar îmbolnăvi de coronavirus, se va apela la studenţi și la elevi.

”Suntem ajutaţi în toate misiunile operative de către Ministerul Apărării Naţionale şi de către poliţiile locale, avem protocol, tot în baza decretului. Dacă se iveşte situaţia în care să avem nevoie sau pierdem posibilitatea de a acoperi toate punctele de control din lipsă de resurse uman, mai avem şi posibilitatea de a aduce studenţii de la Academie şi de la şcolile de poliţie în zona operativă”, a ma spus Vela.

Șeful MAI a mai spus că deja 2.000 de angajați care lucrau în birouri au fost coborâți în stradă.

”Actuala echipă din teren face faţă. Faza a treia, dacă mai este nevoie de resurse umane, avem absolvenţii, mai avem voluntari rezerviştii care vor să ajute şi faza a patra vom apela la cadre din sursă externă. De ce nu am apelat până acum, pentru că şi acum avem probleme cu Poliţia locală care amendează, care nu respectă toate prevederile ordonanţelor în litera şi spiritul fiecărei ordonanţe. Imaginaţi-vă că luăm pe cineva din sursă externă şi îl punem direct în stradă să aplice legea. Va fi destul de dificil ca să nu cumva să se greşească şi să ajungem la alte discuţii cu privire la un comportament sau la altul”, a mai spus Vela.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 58337 additional Information on that Topic: mainnews.ro/marcel-vela-despre-ipoteza-in-care-foarte-multi-angajati-ai-mai-s-ar-imbolnavi-se-va-apela-la-studentii-de-la-academia-de-politie-la-elevii-scolilor-de-politie-sau-la-reze…

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *