Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Haos în Franța. Protestele violente nu se opresc, iar circulația este paralizată

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 28 martie 2023 Etichete: , ,

 Protestele violente  continuă în Franța. Manifestanții sunt nemulțumiți  din cauza reformei pensiilor a președintelui Macron. Circulația rutieră și feroviară este paralizată. La Paris și în mai multe orașe au loc ciocniri violente cu forțele de ordine, potrivit Reuters.  

Este a zecea zi de grevă, după asumarea răspunderii reformei pensiilor, fără un vot în Parlament, contestată de sindicaliști. Transportul în comun nu funcționează. Atacurile au mers atât de departe, încât o liniile de cale ferată au fos blocate și au fost agresați chiar și jurnaliștii prezenți la fața locului.

Potrivit datelor publicate în presa internațională, numărul răniților în urma protestelor violente a ajuns la 400.

Cu toate acestea, Emmanuel Macron,  președintele Franței, susține că nu renunță la reforma  actuală a pensiilor și condamnă agresivitatea cetățenilor pe care îi reprezintă.

„În fața violenței, pe care o deosebesc de proteste, vom continua să acționăm cu cea mai mare fermitate. Condamn violențele, fac apel la toți cetățenii să fie responsabili și asigur sprijinul meu forțelor de ordine, care au făcut o treabă exemplară”, a transmis șeful statului francez, Emmanuel Macron, citat de sursa precizată.

Guvernul de la Paris  a respins  cererea sindicatelor de suspendare și regândire a proiectului de lege a pensiilor, care majorează vârsta de pensionare cu doi ani, până la 64 de ani.

Sursă foto: BBC News

 

Comentarii