Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Vreau să-l anunţ oficial pe domnul prim-ministru că ar fi cazul să aloce banii necesari dublării alocaţiilor

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 septembrie 2020 Etichete: , ,

Marcel Ciolacu îl somează pe Ludovic Orban să aloce banii necesari dublării alocațiilor, amintind de o plată pe care Guvernul a făcut-o către frații Micula. Liderul PSD este de părere că Premierul României nu va mai rămâne în funcție pentru mult timp.

Marcel Ciolacu îl somează pe Ludovic Orban să aloce banii necesari dublării alocațiilor, după ce CCR a respins, cu majoritate de voturi, sesizarea Guvernului privind respingerea ordonanței de urgență ce prevedea creșterea etapizată a alocațiilor pentru copii. Liderul PSD amintește și de o plată pe care Guvernul Orban a făcut-o, în decembrie, către frații Micula.

Îmi pare rău pentru domnul Ludovic Orban, dar îmi aduc aminte, în prima săptămână parcă de când a fost învestit prim-ministru al României, a făcut o plată unei clientele politice, unor fraţi, Micula parcă, într-o sumă astronomică. Vreau să-l anunţ oficial pe domnul prim-ministru că ar fi cazul, fiindcă mandatul dânsului se apropie de sfârşit, să aibă decenţa şi, la sfârşitul mandatului, să aloce banii necesari dublării alocaţiilor, mai ales după hotărârea Curţii Constituţionale, care este mai mică cu aproape 100 de milioane de euro decât a plătit clientelei politice. Ăsta este adevărul, şi nu cel trâmbiţat şi minciunile arătate la televizor”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă susținută la Zalău.

CITEȘTE ȘI: SURSE CCR a respins sesizarea Guvernului cu privire la respingerea OUG ce prevedea creșterea etapizată a alocațiilor pentru copii

Frații Micula, proces pierdut cu statul român

Frații Micula au câștigat în trecut un proces cu statul român la Tribunalul internațional de arbitraj de la Washington, urmând să încaseze 84,4 milioane de euro. Pentru că statul român nu a virat banii, dobânzile și penalitățile s-au acumulat, suma ajungând una exorbitantă – 395 de milioane de euro. În încercarea de a-şi recupera banii, fraţii Micula s-au îndreptat către companiile de stat, punând popriri şi pe conturile Romatsa. În decembrie 2019, Guvernul Orban le-a plătit fraților Micula suma datorată de stat deoarece Romatsa se afla în situația disperată de a nu mai putea asigura serviciile de navigație aeriană din cauza sechestrului pus de cei doi oameni de afaceri.

Ulterior, Tribunalul arbitral internațional a respins pretențiile în valoare de peste 9 miliarde de lei, formulate de frații Ioan și Viorel Micula, față de statul român. Astfel, judecătorii de la Washington au hotărât că oamenii de afaceri trebuie să plătească României 75% din cheltuielile de judecată care au fost suportate de țara noastră.

CITEȘTE ȘI: Statul român a câștigat procesul cu frații Micula. Avocați: Reclamanții trebuie să plătească României 75% din cheltuielile de judecată

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW