Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


SURSE CCR a respins sesizarea Guvernului cu privire la respingerea OUG ce prevedea creșterea etapizată a alocațiilor pentru copii

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 24 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Curtea Constituțională a respins, cu majoritate de voturi, sesizarea Guvernului privind respingerea ordonanței de urgență ce prevedea creșterea etapizată a alocațiilor pentru copii, potrivit unor surse. 

Guvernul a sesizat CCR asupra Legii privind respingerea OUG 123/2020 pentru modificarea articolului 3 din Legea 61/1993, privind alocația de stat pentru copii.

Executivul motivase că nu a fost întrunit cvorumul legal al ședințelor în care a fost adoptată respingerea ordonanței de urgență, de la Senat și Camera Deputaților.

CCR a repsins, pe motiv că ar fi neîntemeiată, sesizarea Guvernului. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

În data de 19 august, Camera Deputaților adoptase proiectul de lege pentru respingerea ordonanței de urgență privind creșterea etapizată a alocațiilor pentru copii, iar Guvernul a sesizat CCR pe această temă la începutul lunii septembrie.

Astfel, odată cu decizia CCR, rămâne în vigoare legea care prevede dublarea alocațiilor, de la 150 de lei, la 300 de lei.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW