Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: „România condamnă ferm atacurile de la Bruxelles”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 17 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj pe data de 17 octombrie, prin care condamnă atacurile teroriste din Bruxelles și a exprimat solidaritatea României cu poporul belgian în aceste momente deosebit de dificile.

Doi cetățeni suedezi au fost victimele unui atac terorist în Bruxelles, incident calificat drept un „atac laș” de către premierul belgian, Alexander De Croo. Autorul atacului, care a evadat pe un scuter, a fost supus unei căutări active pe parcursul nopții de luni spre marți, conform informațiilor furnizate de AFP.

În urma atacului, premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat susținerea față de poporul belgian pe pagina de Twitter a Guvernului.

„România condamnă ferm atacurile de la Bruxelles şi este alături de partenerii şi prietenii belgieni în aceste momente dificile. Luptăm cu terorismul şi extremismul cu toată energia noastră”, a scris Ciolacu, pe pagina de Twitter (X) a Guvernului.

 

Poliția belgiană l-a împușcat pe bărbatul înarmat care a ucis în seara de 16 octombrie doi cetățeni suedezi la Bruxelles, în condițiile în care țara a ridicat alerta de amenințare teroristă la cel mai înalt nivel de la atacurile islamiste din 2016. Televiziunea publică din Belgia, RTBF, anunță că suspectul atacului terorist de luni seara, a decedat din cauza rănilor provocate de împușcături.

Potrivit presei internaționale, Abdesalem Lassoued era căsătorit și avea în întreținere un minor.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW