Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


4 din 10 angajatori oferă mai multe beneficii extrasalariale decât anul trecut – sondaj eJobs

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 14 septembrie 2022 Etichete: ,

Un sondaj eJobs publicat miercuri, 14 septembrie, relevă că 4 din 10 angajatori oferă mai multe beneficii extrasalariale decât anul trecut. Printre acestea se numără tichetele de masă, primele de sărbători și abonamentele la clinici medicale private.

„84,5% dintre companiile participante la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România spun că oferă angajaților beneficii extrasalariale și că acestea rămân un criteriu important pentru candidați atunci când își aleg angajatorul.

Tichetele de masă apar cel mai frecvent în structura pachetului de beneficii, 77,1% dintre angajatori declarând că le au incluse. Sunt urmate de primele de sărbători, oferite de 68,6% dintre respondenți, abonamente de sănătate la clinici private (55,7%) și zile libere suplimentare (41,4%). 40% oferă angajaților acces la training-uri de specializare profesională, 34,3% organizează petreceri anuale cu echipa sau teambuilding-uri, 31,4% decontează transportul, iar 30% oferă vouchere cadou”, se arată într-un comunicat al platformei.

Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs România, susține că au apărut și alte beneficii, după ce angajatorii au discutat pe marginea acestui subiect cu angajații lor.

„Pe lângă această structură tradițională și cel mai des utilizată de companii, au apărut, în ultimii ani componente suplimentare, după ce angajatorii au sondat în rândul angajaților pentru a afla ce anume își doresc. Așa se face că vedem tot mai des beneficii precum masa de prânz la birou, tichete de vacanță, coșuri cu produse cadou, masaj la birou sau servicii de consiliere psihologică. Bonusurile de performanță, pachetele de acțiuni, evenimentele mondene trimestriale, voucherele pentru ziua de naștere sau vinerea scurtă sunt alte beneficii care completează lista, dar care se regăsesc, totuși, într-un număr mic de companii”, a precizat aceasta.

Mai multe companii oferă mai multe beneficii extrasalariale decât anul trecut

Sondajul relevă că:

 • 40% dintre angajatori, față de anul trecut, oferă mai multe beneficii angajaților,
 • 55,7% oferă la fel de multe,
 • 4,3% dintre angajatori au diminuat pachetul extrasalarial.

Suma medie cheltuită în acest scop este cuprinsă între 400 și 600 de lei pe lună, pentru fiecare angajat.

„18,3% au un buget mediu cuprins între 200 și 400 de lei, la fel de mulți între 600 și 800 de lei, 11,3% între 800 și 1.000 de lei și 5,6% peste 1.000 de lei”, conform sondajului.

Întrebați care ar fi acele beneficii pe care le-ar introduce dacă nu ar avea limită de buget și despre care știu că sunt foarte dorite de angajați, 72,5% dintre managerii și specialiștii în HR participanți la sondaj au menționat cel de-al 13-lea salariu. 55,1% ar opta și pentru săptămâna de lucru de 4 zile, cu scurtarea programului de lucru la 32 de ore pe săptămână, 37,7% pentru acoperirea cheltuielilor casnice (facturile la utilități), iar 29% pentru extinderea pachetului de beneficii și către membrii familiei.

Sondajul a fost realizat în luna august, pe un eșantion de 170 de companii respondente.

Foto: Inquam Photos / Melinda Nagy

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  MainNews

  FREE
  VIEW