Sunday, May 5, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: PSD va merge la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 3 noiembrie 2021

Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, 3 noiembrie, că Partidul Social Democrat va propune un prim-ministru la consultările de la Palatul Cotroceni și a menționat că social-democrații au definitivat o listă de 100 de priorități pe termen scurt și mediu, în funcție de care vor negocia formarea unui nou guvern cu reprezentanții PNL sau USR.

Haideți să vedem realitățile din România, ne aflăm într-o criză majoră pandemică, negestionată, într-o criză economică, o criză socială, în ceea ce privește prețurile, vedeți evoluția euro, și într-o criză politică făcută de fosta guvernare de dreapta (n.r. coaliția PNL-USR-UDMR). Toate crizele au fost gestionate și sunt efectul acestei alianțe de dreapta, susținute de către președintele României, domnul Klaus Iohannis”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, la sediul PSD.

Liderul PSD a precizat că a terminat, alături de specialiștii social-democrați, o listă de 100 de priorități pentru români, pe termen scurt și mediu, în funcție de care vor negocia formarea unui nou guvern.

PSD nu va intra în negocieri sau în discuții sterile privind ministerele sau, întâi stabilim programul de guvernare, pe urmă vom avea discuții pe funcții, în funcție de specialiștii fiecărui partid(…)Să nu credeți că vom face o construcție politică aberantă, excluzând niște lucruri evidente(…)PSD va merge la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru”, a explicat Ciolacu.

Ciolacu a mai precizat că e datoria PSD să scoată România din criză, având cel mai mare grup parlamentar.

Acest bâlci cu desemnări de prim-miniștrii, cu rezoluții în timpul nopții, care nu au legătură cu problemele românilor, ar trebui să înceteze”, a adăugat liderul social-democrat.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *