Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu îl acuză pe Cioloș de iresponsabilitate: Insistă bezmetic în a prelungi criza politică în plin dezastru sanitar / Replica liderului USR

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 18 octombrie 2021

Marcel Ciolacu, liderul PSD, consideră că Guvernul propus de Dacian Cioloș va strânge cele mai multe voturi „contra” din istoria Parlamentului și îl acuză pe liderul USR că insistă să prelungească criza politică în plin dezastru sanitar, într-o postare publicată luni, 18 octombrie, pe Facebook. Premierul desemnat i-a răspuns președintelui social-democrat, menționând că, prin votarea noului executiv, poate pune capăt crizei.

O săptămână pierdută=2.000 de morți: asta înseamnă ambiția lui Cioloș de a propune o ciornă de Guvern cu șanse ZERO să treacă prin Parlament”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Liderul PSD a lansat un atac la adresa fostului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, propusă de USR pe aceeași funcție în Guvernul Cioloș.

Când vorbești despre responsabilitate, dar o propui la Sănătate tocmai pe Mihăilă, cea care a recunoscut eșecul său major în a pregăti spitalele pentru valul patru al pandemiei, acesta este un cinism fără margini. Când sute de români mor zilnic, iar tu te agăți de negocieri politice fără sens, asta arată o lipsă cumplită de empatie față de drama a mii de familii”, a adăugat liderul social-democrat.

Ciolacu susține că propunerea de Guvern făcută de USR va strânge cele mai multe voturi „contra” din istoria Parlamentului și îl acuză pe Cioloș de iresponsabilitate, menționând că „insistă bezmetic în a prelungi criza politică în plin dezastru sanitar”.

Alianțele politice se fac și se desfac, economia se poate repara, dar viețile pierdute nu le mai poate aduce nimeni înapoi”, este concluzia lui Ciolacu.

Răspunsul lui Cioloș

Dacian Cioloș i-a replicat președintelui social-democrat, precizând că soluția pentru a ieși din criza politică este votarea noului Guvern.

Marcel Ciolacu, președintele partidului parlamentar cu cele mai multe mandate, se plânge public de întârzierea numirii unui premier și de lungirea negocierilor. Pentru că stă prost cu memoria: el e cel care a mers la Cotroceni fără nicio variantă, el e cel care vorbește de anticipate atunci când știe că nu se pot organiza, el e cel care a negociat cu PNL blocarea moțiunii USR pentru a prelungi criza la infinit”, a fost replica lui Dacian Cioloș, postată pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Prim-ministrul desemnat Dacian Cioloș a depus lista miniștrilor în Parlament

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *