Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Florin Roman, către Carmen Dan: Ați dat ordin să fie bătuți românii. O să ajungeți lângă Liviu Dragnea

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 19 februarie 2020 Etichete: ,

În cadrul audierii ministrului propus pentru funcția de conducere în Ministerul Muncii, Violeta Alexandru, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a acuzat-o pe Carmen Dat că le-a ordonat jandarmilor să bată românii la protestul de 10 august, spunându-i fostului ministru al Internelor că va ajunge „lângă Dragnea”.

 „Să vă fie ruşine”, i-a spus Carmen Dan lui Florin Roman.

„Sunteţi singurul ministru care a dat ordin să fie bătuţi românii. La puşcărie. O să ajungeti lângă Dragnea. Dumneavoastră să vă fie ruşine”, a răspuns Florin Roman.

În apărarea fostului ministru de Interne a sărit deputatul social-democrat Adrian Solomon, care i-a recomandat lui Florin Roman să bea un pahar cu apă și să ia un distonocalm.

 „Va rog, un pahar cu apă pentru domnul Roman. Şi un distonocalm”, a declarat Adrian Solomon.

Audierea Violetei Alexandru a durat aproximativ trei ore. Pe tot parcursul procedurii parlamentarii și-au aruncat cuvinte grele. Aceasta a primit aviz negativ în comisiile reunite ale Parlamentului.

Miercuri a fost ultima zi de audieri a miniștrilor propuși în Guvernul Orban II. În afară de Nicolae Ciucă, Virgil Popescu și Bogdan Aurescu care au primit aviz pozitiv, toți ceilalți miniștri propuși au primit aviz negativ.

Pe 24 februarie este programat votul pentru învestirea Executivului, însă, potrivit surselor mainnews.ro, social-democrații intenționează să boicoteze ședința de învestire. Cu toate acestea, vicepremierul interimar, Raluca Turcan, a anunțat că liberalii au un plan de rezervă și în cazul în care social-democrații nu se vor prezenta la votul de învestitură.

Sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *