Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Primul român depistat cu coronavirus, declarat vindecat / 42 de oameni sunt în continuare în carantină

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 3 martie 2020 Etichete: , , ,

Primul pacient depistat pozitiv cu coronavirus a fost declarat vindecat și ar urma să fie externat, marți, de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș. În acest moment în România se află în carantină 42 persoane, iar alte 9431 de oameni sunt monitorizați la domiciliu. 

„Le recomandăm cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află”, transmite grupul de comunicare strategică.

Dosar penal pentru o persoană aflată în izolare care a părăsit domiciliul

O persoană din Olt aflată în carantină, care se afla în izolare, a părăsit în cursul zilei de ieri domiciliu. La nivelul nspectoratului de Poliție Județean Olt a fost înregistrat un dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Până în prezent cele trei persoane diagnosticate cu COVID-19 rămân singurele astfel de cazuri de pe teritoriul României.

Cele două persoane bolnave de coronavirus sunt internate în continuare în unități spitalicești de specialitate din Cluj-Napoca și Timișoara și sunt în stare stabilă.

1081 de apeluri la TelVerde

În prima zi a săptămânii au fost înregistrate 1081 de apeluri la TelVerde, linia dedicată informării cetățenilor despre coronavirus.

Totodată, la numărul unic de urgență 112 au fost primite 73 apeluri.

„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800 800 358. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la o linia dedicată +4021.320.20.20”, se mai arată în comunicatul citat.

Românii care se întorc din anumite regiuni din Italia, Iran și Coreea, obligați să intre în carantină

Luni s-a stabilit ca românii care se întorc în România din regiunile Emilia-Romagna, din Italia, dar și din Coreea de Sud și Iran sunt obligați să se autoizoleze în case pentru o perioadă de 14 zile.

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *