Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu i-a promis președintelui Republicii Moldova „un plan economic concret” care să sprijine investițiile românești în țara vecină

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 februarie 2023 Etichete: , , ,

Marcel Ciolacu i-a promis președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, că în următorul program de guvernare va exista un plan economic „concret” care să sprijine investițiile românești în țara vecină, în timpul întâlnirii de joi, 23 februarie. „Necesitatea îmbunătățirii interacțiunii dintre sectoarele de afaceri” ale celor două țări a fost un subiect abordat de liderul de la Chișinău cu premierul Nicolae Ciucă.

Imediat după ce a fost primită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, Maia Sandu a avut două întâlniri cu premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria, și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, la Parlament.

Un plan economic concret care să sprijine investițiile românești în Republica Moldova este cea mai bună garanție pentru a genera încrederea cetățenilor moldoveni în parcursul european. Singura soluție în acest context regional tensionat este parteneriatul cu Romania pentru a avea o viață mai bună alături de familia europeană”, a transmis Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Liderul PSD, partid care se pregătește să preia funcția de prim-ministru la rotativa guvernamentală ce ar urma să aibă loc în primăvara acestui an, i-a promis președintelui Republicii Moldova că măsurile menționate vor fi incluse în viitorul program de guvernare.

În plus, am asigurat-o că vom continua să acordăm toată asistența financiară, economică și politică pentru a fi alături de Republica Moldova în aceste vremuri deosebit de grele. România sprijină total eforturile administrației pro-europene de la Chișinău de păstrare a ordinii constituționale și a statului de drept în fața amenințărilor de securitate ale Moscovei. Republica Moldova va avea parte de securitate și prosperitate pentru a își concentra eforturile pe procesul de integrare european”, a adăugat Ciolacu.

Maia Sandu s-a întâlnit, joi, și cu premierul Nicolae Ciucă. Guvernul a precizat că au fost discutate „subiectele de interes de pe agenda bilaterală, cu accent pe proiectele comune din domeniile energiei și transporturilor”, dar și teme legate de situația de securitate din Republica Moldova.

A fost subliniată necesitatea îmbunătățirii interacțiunii dintre sectoarele de afaceri din România și Republica Moldova, în scopul creșterii rezilienței economice a statului vecin. Cei doi oficiali au fost de acord că, pe fondul creșterii considerabile a schimburilor comerciale în cursul anului anterior, există încă un potențial de exploatat în acest domeniu (…)

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a reafirmat susținerea politică și tehnică pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, a transmis Guvernul.

Sursă foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Comentarii