Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, găsit in Republica Moldova

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 22 noiembrie 2019 Etichete: ,

Fostul deputat, Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani și opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, a fost găsit în Republica Moldova, potrivit unor surse mainnews.ro. La momentul deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristian Rizea nu se afla în țară. Ulterior, a fost dat în urmărire generală.

Rizea a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție fiind acuzat că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colțea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

Acuzațiile DNA

Suma a fost cerută în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi la Primăria comunei Chiajna astfel încât să influențeze conducerea celor două instituții pentru ca omul de afaceri să își rezolve interesele pe care le avea.

„Potrivit înţelegerii anterioare, în cursul lunii decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colţea Lucian suma totală de 300.000 euro, pentru ca în schimb să intervină la nivelul celor două autorităţi, astfel încât o persoană din familia lui Colţea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv ca omul de afaceri să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu Primăria comunei Chiajna”, susţineau procurorii.

Pentru a se ascunde adevărata sursă a banilor primiți de Rizea, au fost întocmite contracte de împrumut cu caracter fictiv.

La momentul deciziei magistraților ÎCCJ, Cristian Rizea nu era în țară. Atunci, avocatul acestuia a declarat că fostul deputat „se plimbă din loc în loc” în România și în afara țării fiindcă nu mai are bani și nici domiciliu stabil și că s-ar afla în SUA. Însă vineri, potrivit unor surse, Rizea a fost găsit în Republica Moldova.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *