Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, discuţii cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti / Premierul salută organizarea Forumului de Afaceri Româno-German

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 10 august 2023 Etichete:

Prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a întâlnit joi, 10 august, la Palatul Victoria, cu ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Peer Gebauer, pentru a discuta despre consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două țări.

Discuțiile s-au axat pe dezvoltarea cooperării economice în domenii cheie precum energia verde, infrastructura critică, digitalizarea, cercetarea și inovarea. Subiectele discutate au inclus și temele abordate în timpul vizitei oficiale a premierului Marcel Ciolacu la Berlin, în iulie. Guvernul român și-a exprimat deschiderea pentru stimularea mediului antreprenorial și a investițiilor străine în țară.

Prim-ministrul a salutat organizarea Forumului de Afaceri Româno-German programat să aibă loc la sfârșitul lunii septembrie la Berlin, exprimând speranța că acest eveniment va consolida trendul ascendent al cooperării dintre cele două țări și va atrage noi investiții germane în sectoare strategice.

„Sperăm ca prin organizarea acestui eveniment să consolidăm trendul ascendent al cooperării dintre ţările noastre şi să atragem noi investiţii germane în România în sectoare-cheie”, a declarat premierul Marcel Ciolacu

Pe lângă aspectele economice, întrevederea a acoperit și aspectele de securitate, cu accent pe cooperarea bilaterală în zona Mării Negre, în contextul agresiunii ruse asupra Ucrainei.

Ambasadorul Peer Gebauer a apreciat rolul important pe care România îl joacă în asigurarea securității în regiune și cooperarea în cadrul Coridoarelor Securității pentru tranzitul cerealelor ucrainene, esențiale pentru securitatea alimentară globală.

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW