Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Proiectul de lege USR PLUS privind acordarea unei zile libere persoanelor care se vaccinează, respins de Senat

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 17 mai 2021

Senatul a respins luni, în calitate de primă cameră sesizată, proiectul de lege inițiat de USR PLUS privind acordarea unei zile libere, la cerere, persoanelor care se vaccinează împotriva COVID-19.

Au fost 64 de voturi „pentru”, 60 de voturi „împotrivă” şi patru abţineri.

Orban: Se creează o discriminare

Proiectul de lege nu a beneficiat de susținere PNL. Președintele formațiunii, Ludovic Orban, a motivat opoziția prin faptul că astfel s-ar crea o discriminare pentru persoanele care deja s-au vaccinat,

„Nu s-a discutat la nivelul coaliţiei, nu face parte din strategia de vaccinare, o strategie care este stabilită la nivel guvernamental (…) Se creează o discriminare între cei care s-au vaccinat până acum şi cei care urmează să se vaccineze ca să primească o zi liberă sau o zi liberă la şcoală sau o zi liberă pentru părintele care îşi duce copilul la vaccinare”, a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Ce prevede proiectul

Inițiativa legislativă prevede ca persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază de zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării în cazul angajaţilor.

De scutire de frecvenţă în ziua vaccinării beneficiază elevii, studenţii şi militarii. Aceste drepturi se acordă pe baza documentelor justificative eliberate de instituţia de profil la care a fost efectuată vaccinarea.

În plus, de o zi liberă ar beneficia și părintele care îşi însoţeşte la vaccinare copilul cu vârsta de până la 14 ani sau până la 26 de ani, în cazul celor cu dizabilităţi.

În urma votului exprimat în plenul Senatului, proiectul de lege va fi transmis Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW