Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, despre intenția coaliției de înlocuire a Avocatului Poporului: Vom contesta la CCR și ne vom adresa Comisiei Europene

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 15 iunie 2021

Continuă disputa între putere și opoziție legată de Avocatul Poporului. După ce mai mulți lideri ai coaliției de guvernare au anunțat public că Renate Weber ar urma să fie înlocuită din funcție, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis că, într-o asemenea situație, va sesiza Curtea Constituțională și se va adresa Comisiei Europene. 

„PSD-ul când a fost în cel mai blamat moment… încearcă să ne depăşească de 100 de ori. Eu nu cred că s-a întâmplat aşa ceva vreodată. Au făcut numirile la TVR, la Radio, acum vor Avocatul Poporului. Să nu creadă că eu, mâine, după ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, în afară de faptul că vom contesta la CCR, cum am făcut şi cu numirile de la Radio, TVR, nu voi vorbi cu comisarii europeni şi nu o să mă adresez Comisiei Europene că fac un atac frontal asupra statului de drept. PSD şi-a recâştigat credibilitatea în faţa Comisiei Europene şi vom continua aceste demersuri. Au schimbat şi CNA-ul astăzi”, a afirmat Marcel Ciolacu la România Tv, citat de Agerpres.

Plenul reunit al Parlamentului a respins, marți, rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pentru anii 2018, 2019 și 2020.

Renate Weber a fost desemnată Avocat al Poporului pe 26 iunie 2019, cu votul majorității de la acea vreme PSD-ALDE, mandatul său fiind de 5 ani. Fost europarlamentar ALDE, Weber a intrat deseori în conflict cu membrii PNL, după ce a atacat la Curtea Constituțională mai multe acte normative pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *