Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


ÎCCJ: Valerian Vreme, achitat definitiv în dosarul Microsoft

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 25 septembrie 2019 Etichete: , ,

Fostul ministru, Valerian Vreme a fost achitat definitiv de Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Microsoft în care este acuzat de abuz în serviciu.

„Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de apelantul inculpat Vreme Valerian împotriva sentinţei penale nr. 630 din data de 01 noiembrie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 2483/1/2017. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală obligă apelantul inculpatul Vreme Valerian la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea apelului formulat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24 septembrie 2019”, se arată în hotărâre.

Direcția Națională Anticorupție l-a acuzat pe Valerian Vreme că a încheiat, fără organizarea unei licitaţii publice, un contract de cumpărare a unor produse Microsoft în şcoli.

Valerian Vreme este acuzat că, „în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, în perioada septembrie 2010 – februarie 2012 a încheiat, fără organizarea unei licitaţii publice, cu un lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea, pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli”.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *