Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


O altă rachetă a căzut pe teritoriul Republicii Moldova

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 5 decembrie 2022 Etichete: , , , ,

Ministerul de Interne din țara vecină a anunțat luni, 5 decembrie, că polițiștii de frontieră au descoperit o rachetă într-o livadă din apropierea orașului Briceni, situat în nordul Republicii Moldova și la granița cu Ucraina. În aceeași zi a avut loc un val de atacuri aeriene lansate de Federația Rusă asupra Ucrainei.

Racheta a fost descoperită de polițiștii de frontieră, care au intensificat patrulele și „gradul de atenție din cauza bombardamentelor rusești de astăzi”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul de Interne.

În conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, poliția de frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de atenție în zona Inspectoratelor Briceni și Ocnița. În acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliției și poliției de frontieră. La fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și IGSU”, se arată în comunicatul instituției din țara vecină.

Pe 31 octombrie, o altă rachetă lansată de Federația Rusă asupra Ucrainei a fost doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean și a căzut în localitatea Nslavcea. Detalii aici.

Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale

Comentarii