Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Boloş, întrebat dacă ar trebui majorate sumele pentru organizarea prezidenţialelor: „Nu cred. Sunt bugete care au fost şi sume care au fost cuprinse în buget”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 28 iunie 2024 Etichete: , ,

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat, vineri, că sumele pentru organizarea alegerilor prezidenţiale din acest an au fost prinse în buget, chestionat dacă sumele respective ar trebui majorate. „Noi, din punct de vedere al asigurării surselor de finanţare, ne facem datoria şi asigurăm sumele necesare pentru procesul electoral”, a completat ministrul PNL.

„Nu cred. Sunt bugete care au fost şi sume care au fost cuprinse în buget. Acum noi, din punct de vedere al asigurării surselor de finanţare, ne facem datoria şi asigurăm sumele necesare pentru procesul electoral”, a afirmat Marcel Boloş, întrebat dacă ar trebui majorate sumele pentru organizarea alegerilor prezidenţiale, la finalul şedinţei de vineri a Executivului.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 28 iunie, înaintea ședinței de Guvern, că îi va invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor.

Liderii PSD și cei ai PNL nu au ajuns încă la un consens asupra datelor de desfășurare a alegerilor prezidențiale. La doar trei luni distanță de când conducerile celor două partide au hotărât devansarea scrutinului în luna septembrie până pe 15 septembrie, PNL nu mai este de acord cu această idee. Liberalii, dezavantajați de un asemenea scenariu, spun că nu se mai justifică devansarea acestui scrutin, în condițiile în care o candidatură comună PSD-PNL nu mai este de actualitate.

„Acest guvern nu este al coaliţiei sau al vreunui partid, este Guvernul României. Toţi cei de aici, indiferent de partidul din care facem parte, avem o responsabilitate uriaşă de a asigura stabilitatea acestei ţări, iar acest lucru înseamnă inclusiv să-ţi respecţi angajamentele. Nu este vorba de un termen sau altul pentru desfăşurarea alegerilor, este vorba de încredere. Ţopăiala pe calendar afectează această încredere între parteneri şi din punctul meu de vedere trebuie să înceteze”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a explicat că vineri era ultima zi în care putea fi adoptată hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor prezidenţiale la 15 septembrie.

foto: Guvernul României

Comentarii