Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Fiul secretarului de stat din MAE, plasat sub control judiciar în dosarul traficanților de droguri în licee SURSE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 21 martie 2023

Șapte persoane anchetate în dosarul privind traficul de droguri în mai multe licee din București au fost reținute pentru 24 de ore, între care și fiul funcționarului public din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Fiul minor al secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Externe (MAE), Traian Hristea, a fost plasat sub control judiciar, conform surselor Main News.

Reținuții sunt duși la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă. Pe lângă cele șapte persoane reținute, alte trei au fost plasat sub control judiciar.

Conform surselor Main News, liceele unde s-ar fi distribuit drogurile sunt Colegiul Național I. L. Caragiale, Liceul Teoretic Jean Monnet, Liceul Francez Anna de Noailles, Liceul Teoretic Traian și Liceul Teoretic Bulgar Hristo Botev.

În urma perchezițiilor au fost găsite și ridicate 300 de grame de canabis, 2 grame de cocaină, 5 grame de ketamină și comprimate din categoria benzodiazepinelor, 5 mărunțitoare mecanice, 4 cântare electronice de mare precizie, mai multe telefoane mobile cu cartele SIM și  suma de 4.700 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activități de trafic de droguri, se arată într-un comunicat de presă remis de DIICOT.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii