Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


MApN: Forțele ruse au continuat atacurile în Ucraina, lângă granița cu România/Mesaje Ro-Alert: Păstrați-vă calmul

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 18 septembrie 2023 Etichete: , , , ,

Ministerul Apărării(MApN) anunță că a întărit prezența și continuă să implementeze  măsurile necesare în zonele în care pot să apară riscuri de securitate, în urma atacurilor Rusiei asupra porturilor ucrainene, aflate în apropierea graniței cu România.

Astfel, au fost detectate drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, iar MApN a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de prealertă aeriană, duminică, 17 septembrie,  22:55, pentru zona de nord a județului Tulcea, aflată în proximitate, cu potențialul de a fi afectată de riscurile asociate acestei situații.

„Forțele MApN au întărit prezența și continuă să implementeze  măsurile necesare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații”, au transmis reprezentanții MApN.

Ce mesaje primesc locuitorii din Tulcea: Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a extins aria de transmitere a mesajelor RO-ALERT pentru a preveni populaţia cu privire la pericolul căderii în localităţile din judeţul Tulcea a unor aparate de zbor de mici dimensiuni folosite de Rusia în atacurile asupra porturilor dunărene din Ucraina, relatează Agerpres.

Astfel, duminică seara, a fost emis  mesaj Ro-Alert a fost emis pentru zona de nord a județului Tulcea și zona de frontieră din municipiul Galați, respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiulești, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea.

„Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori”, se arată în mesajul transmis de autorități către locuitorii din județul Tulcea.

România acuză Rusia că încalcă dreptul internațional prin atacurile repetate

Reamintim, săptămâna trecută, reprezentanții MApN au confirmat că au găsit bucăți de drone rusești pe raza județului Tulcea, însă, au menționat că atacurile nu au fost îndreptate asupra României, ci acestea au căzut, accidental, pe terioriul țării noastre, ținta fiind porturile ucrainene.

„Ministerul Apărării Naționale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”, transmit oficialii MApN.

Sursă foto: captură video

Comentarii