Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


MApN, după atacurile rusești, la 20 de kilometri de România: Nu rezultă amenințări militare directe la adresa teritoriului național

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 24 iulie 2023 Etichete: , , , , ,

Ministerul Apărării Naționale(MApN) transmite, luni, 24 iulie, că nu rezultă, la acest moment, posibilitatea unor amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României. Precizarea MApN vine, după atacul rus asupra portului ucrainean Reni, în apropiere de granița cu România.

Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structurile similare din țările aliate și cu cele din NATO, va continua consolidarea apărării comune pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat. De asemenea, Armata României rămâne fermă în aplicarea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea siguranței și libertății de navigație în zona de responsabilitate din Marea Neagră”, precizează sursa citată.

Şase persoane au fost rănite în atacul rus, produs în noaptea de duminică spre luni,  a anunțat  într-o postare pe Telegram comandantul Administraţiei Militare regionale Olg Kiper, potrivit CNN. .

De asemenea, au fost distrus un hangar cu grâne și mai multe rezervoare de depozitare a altor tipuri de încărcătură au fost avariate în acest atac.

Un incendiu a izbucnit la una dintre instalaţiile de producţie, dar a fost stins rapid, precizează armata ucraineană, citată de sursa precizată.

„Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina și atacurile nejustificate și ilegale care vizează, împotriva tuturor regulilor internaționale și normelor morale și umanitare, populația civilă și elemente din infrastructura critică a Ucrainei”, au transmis oficialii MApN.

CITEȘTE ȘI:  Reacții ale autorităților după atacul rușilor în apropierea graniței României. Iohannis: Această escaladare pune în pericol securitatea în Marea Neagră

Sursă foto: captură video 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW