Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Rusia ar fi bombardat portul ucrainean Reni, aflat la câțiva kilometri de Galați VIDEO

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 24 iulie 2023 Etichete: , ,

Federația Rusă a efectuat un nou atac asupra regiunii ucrainene Odesa, în noaptea de 24 iulie, vizând infrastructura portuară de pe malurile Dunării, conform declarațiilor guvernatorului regiunii, Oleh Kiper. În imagini video publicate pe Facebook, se pot observa lovituri cu drone care par să fi vizat portul ucrainean Reni, situat la aproximativ 13 kilometri în linie dreaptă de Galați. Totuși, aceste imagini nu au fost încă autentificate de autorități. 

Imaginile apărute pe platformele de socializare arată mai multe explozii în portul Reni, însoțite de sisteme antiaeriene care trag asupra unor aparente drone kamikaze.

Potrivit autorităților ucrainene, rușii ar fi folosit drone iraniene Shahed 136 „Kamikaze”, a mai precizat guvernatorul regiunii, Oleh Kiper.

„Ca urmare a acestui atac nocturn, șase persoane au fost rănite (…) În urma loviturii, un hangar cu grâne a fost distrus, iar rezervoarele de stocare a mărfurilor au fost deteriorate. De asemenea, a izbucnit un incendiu în una dintre clădirile tehnice, dar acesta a fost deja stins”, a transmis guvernatorul Oleh Kiper într-o postare pe canalul său de Telegram.

Rapoarte preliminare indică că patru dintre persoanele rănite în atac ar fi muncitori portuari, notează Ukrinform.

În noaptea de 23 iulie, armata rusă a lansat un atac cu rachete asupra orașului Odesa. Două catedrale, cinci grădinițe, patru școli și mai multe clădiri rezidențiale au fost distruse – toate fiind protejate de UNESCO, mai notează sursa menționată anterior.

-Știre în curs de actualizare-

Foto: Musienko Vladislav / UNIAN

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW