Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 40%: Nu ar fi existat, se pare, bani nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi criză economică.

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 septembrie 2020 Etichete: , ,

Klaus Iohannis a declarat că nu ar fi existat bani pentru majorarea pensiilor, nici în condițiile în care nu am fi trecut printr-o pandemie sau criză economică. În plus, Președintele României atacă Partidul Social Democrat, spunând că aceștia continuă să folosească o abordare populistă.

Klaus Iohannis a declarat, în legătură cu documentul publicat de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, în care fostul ministru Eugen Teodorovici vorbea despre riscurile pe care le implică majorarea pensiilor cu 40%, că toată lumea trebuie să înțeleagă că această majorare nu ar fi fost posibilă, deoarece nu ar exista bani.

Nu ar fi existat, se pare bani, nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi criză economică. Acum s-a restrâns bugetul considerabil. Totuşi, şi eu, şi premierul şi ceilalţi membri din Guvern şi-au dorit o creştere şi s-a realizat. Atâta s-a putut, atâta s-a realizat. Noi ne dorim aceste lucruri, dar toată lumea trebuie să înţeleagă că bugetul ţării nu poate permite tot ce ne dorim. E regretabil că PSD nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia unor persoane că s-ar fi putut mai mult. Nu s-ar fi putut mai mult. Aceste încercări ale PSD de a corecta ceva ce nu se poate, adică finanţele ţării, e pur şi simplu jalnică, o abordare populistă, electoralistă care nu le face cinste”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Eugen Teodorovici a solicitat în octombrie 2019 cabinetului Dăncilă renunțarea la creșterea cu 40% a pensiilor în 2020

În plus, Președintele României susține că nu se pune problema unei tăieri de pensii sau salarii în bugetul pentru anul viitor.

Nu s-a vehiculat niciodată vreo tăiere de salarii sau de pensii. Asta este o prostie pesedistă aruncată în spaţiul public din motive electorale. Nu are nimeni de gând aşa ceva. Este  evident că e de preferat ca bugetul pentru anul viitor să fie discutat şi aprobat de noul parlament şi nu ade acest parlament unde vede nişte abordări total neprincipiale şi neconforme cu realitatea. Nu se discută despre tăieri de salarii şi pensii. Este exclus aşa ceva.  Noi ne pregătim pentru an de creştere, nu an de reducere”, a precizat Președintele României.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW