Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Managerul și directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva au demisionat

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: , ,

Managerul Spitalului Județean Deva și directorul medical al unității sanitare au demisionat, a anunțat prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă.

„E oficial! Au demisionat atât Silviu Didilescu, cât și dr. Claudiu Antal. Miercuri sau joi va veni la Deva ministrul Sănătății, Nelu Tătaru”, a declarat prefectul pentru presa locală.

Sindicatul medicilor din Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva „Medicorum Honorem” a acuzat, luni, conducerea spitalului de „abuzuri” în modul în care a înțeles să gestioneze activitatea unității sanitare și programul de lucru al personalului în contextul pandemiei de coronavirus.

Într-o scrisoare deschisă către miniștrii Nelu Tătaru și Violeta Alexandru, medicii spun că după ce unitatea medicală a intrat în carantină, pe 29 martie, personalul medical nu a mai putut pleca din spital, iar SJU Deva ar fi continuat să interneze cazuri noi de bolnavi infectați cu Covid-19.

„Atragem atenţia că măsura închiderii a fost luată tocmai ca urmare a efectuării unei anchete epidemiologice în secţia ATI, unde un membru al personalului a fost testat pozitiv Covid-19. În decursul acestei perioade, personalul medical închis în incinta SJU Deva, precum şi pacienţii internaţi au fost testaţi, fiind făcută astfel delimitarea dintre persoanele Covid pozitive şi cele cu rezultat negativ”, se arată în documentul postat pe pagina de Facebook a Sindicatului medicilor.

Organizația a mai precizat că după testarea medicilor și delimitarea cazurilor Covid-19 pozitiv, conducerea spitalului ar fi putut relua activitatea normală pentru întreg personalul angajat, cu respectarea normării muncii și, de asemenea, acuză că s-ar face presiuni pentru ca unii angajați să vină la serviciu pentru perioade consecutive de 14 zile.

„Practic, personalul angajat este obligat să muncească până la epuizare, continuu, fiind fără pauză la dispoziţia pacienţilor internaţi şi a celor care se internează în unitatea sanitară în continuare, deşi există personal suficient care aşteaptă să se dispună revenirea la un program legal de muncă”, se menţionează în documentul citat.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 27112 additional Info to that Topic: mainnews.ro/managerul-si-directorul-medical-al-spitalului-judetean-de-urgenta-deva/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *