Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Guvernul Cîțu ar putea fi votat în Parlament miercuri seară / Orban: Demarăm procedurile în cel mai scurt timp

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 22 decembrie 2020

Noul Guvern condus de Florin Cîțu ar putea fi investit miercuri seară, a transmis premierul desemnat de coaliția formată din PNL, USR-PLUS și UDMR, la finalul consultărilor cu Klaus Iohannis. 

I-am transmis domnului președinte că sunt gata să îmi asum această guvernare, că vom continua ce am început în acest an. Am prezentat și cum văd lucrurile imediat după voturile de mâine seară(n.r. miercuri). Le mulțumesc președinților acestor partide pentru încredere și de mâine seară pornim la lucru”, a declarat Florin Cîțu.

Ludovic Orban a precizat că liderii PNL, USR-PLUS și UDMR i-au pus pe masă președintelui Klaus Iohannis acordul de coaliție, ce a fost semnat luni seară.

Am luat această decizie de a participa împreună, pentru că am decis să formăm o coaliție de centru dreapta care să ofere un guvern într-un timp cât mai scurt, care să aibă capacitatea de a face marile reforme pentru România. I-am prezentat acordul de coaliție și voința noastră de a lucra împreună pentru viitorul României. Demarăm procedurile pentru investirea Guvernului în cel mai scurt timp posibil”, a spus Ludovic Orban.

La rândul său, Dacian Cioloș susține că va fi construit un parteneriat între Parlament, Guvern și CCR.

I-am confirmat că cele 3 partide au format o coaliție, că s-au pus de acord asupra lui Florin Cîțu premier. Vrem să avem un Guvern investit săptămâna aceasta. I-am propus președintelui să lucrăm împreună, în parteneriat. Sunt lucruri pe care urmează să le mai discutăm. Suntem gata să începem, e o echipă care s-a sudat în aceste zile. Cred că începem cu dreptul și construim un parteneriat între Parlament, Guvern și Președinție”, a afirmat Dacian Cioloș.

Dan Barna, co-președintele USR-PLUS, a menționat că negocierile au fost mesajul unei alinieri de voințe de care România are nevoie.

A fost o discuție foarte pragmatică. I-am transmis Președintelui că nu suntem o coaliție bazată pe entuziasm, ci ne asumăm măsurile și ce va urma în anii următori pentru România. Așteptăm sprijinul domniei sale pentru ca reformele să devină realitate. Am convenit că acest tur de forță este mesajul unei alinieri de voințe de care România are nevoie”, a precizat Dan Barna.

Kelemen Hunor consideră că miercuri seară România va avea un Guvern nou.

Am transmis președintelui intenția noastră de a colabora și de a conlucra pentru o perioadă de 4 ani de zile, avem o responsabilitate uriașă, o oarecare experiență în a lucra în echipă. Eu sunt optimist astăzi pentru că am reușit să formăm o echipă și sunt convins că mâine seară România va avea un Guvern nou”, potrivit liderului UDMR.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • Nu stiu precis dar cum spunem noi roanii LUCRUL amestecat miroase a CACAT si cand e mai amestecat cum poate mirosi va scriu de departe de pamantul nostru iubit care nu sa uita NICIODATA …Decebal Stanescu..

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/guvernul-citu-ar-putea-fi-votat-in-parlament-miercuri-seara-orban-demaram-procedurile-pentru-investire-in-cel-mai-scurt-timp-posibil/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/guvernul-citu-ar-putea-fi-votat-in-parlament-miercuri-seara-orban-demaram-procedurile-pentru-investire-in-cel-mai-scurt-timp-posibil/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 34475 more Info to that Topic: mainnews.ro/guvernul-citu-ar-putea-fi-votat-in-parlament-miercuri-seara-orban-demaram-procedurile-pentru-investire-in-cel-mai-scurt-timp-posibil/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *