Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Maia Sandu și Nicolae Ciucă, întrevedere la Palatul Victoria / Despre ce au discutat oficialii

By Ana Teșcan , in Republica Moldova Stirile zilei , at 29 iulie 2022

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, au avut vineri, 29 iulie, o întrevedere la Palatul Victoria, ocazie cu care cei doi oficiali au discutat despre subiecte de actualitate, precum securitatea energetică și regională în contextul agresiunii Federației Ruse în Ucraina și gestionarea crizei refugiaților, conform unui comunicat de presă al Executivului.

Vizita Maiei Sandu în România este prima vizită oficială a șefei de stat în afara țării după ce Republica Moldova a primit statutul de țara candidată la Uniunea Europeană (UE).

„Premierul României a salutat progresul Republicii Moldova în ceea ce privește consolidarea perspectivei integrării în Uniunea Europeană, alături de Ucraina, prin obținerea statutului de stat candidat. Punctele cheie ce însoțesc această decizie, adoptate în Consiliul European, trebuie tratate cu deosebită atenție, iar România va sprijini pașii necesari ce vizează reformele solicitate și deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a menționat șeful Executivului, conform comunicatului de presă citat.

În discuția cu Nicolae Ciucă, Maia Sandu a mulțumit României pentru sprijinul acordat și pentru susținerea politică pentru a continua pe drumul european.

„Partea română a dat asigurări directe de sprijin și a convenit mecanisme și responsabili pentru soluționarea problemelor cele mai importante și stringente ale Republicii Moldova, în special domeniile securității și menținerii standardului de viață al cetățenilor”, a mai transmis sursa citată.

În cadrul vizitei oficiale din România, Maia Sandu a fost primită la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, unde cei doi oficiali au susținut declarații de presă comune.

Președintele Republicii Moldova ar fi trebuit să aibă o întâlnire și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, însă acesta a fost diagnosticat cu COVID-19 în aceeași zi. În schimb, Maia Sandu a avut o întrevedere cu preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

CITEȘTE ȘI: Maia Sandu, la București: Combinația de crize este o povară grea pentru țara mea / Klaus Iohannis: Nu vom abandona R.Moldova și vom găsi soluții

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com