Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


MAE a confirmat oficial decesul românului împușcat într-un atac terorist în Germania

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 21 februarie 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, joi noapte, decesul tânărului de 23 de ani, ucis în urmă cu o zi într-un atac terorist care a avut loc în apropiere de Frankfurt. 

„În continuarea informațiilor referitoare la atacul armat din Hanau, Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime”, transmite MAE.

Tânărul a fost împușcat de un terorist, miercuri seară, în timp ce se afla în mașină în fața unui bar din centrul orașului Hanau.

Deși presa germană a scris încă din prima parte a zilei că printre victimele tragicului eveniment se numără și un român și chiar unchiul băiatului, care este primar în Singureni, județul Giurgiu, a confirmat informația în spațiul public, Ministerul Afacerilor Externe a confirmat după aproape o zi de la atac decesul tânărului.

Ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, a dat ordin ca repatrierea să fie asigurată prin fondul pentru situații de urgență.

„Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă”, se mai arată în mesajul MAE.

Nouă persoane au murit, miercuri seară, într-un dublu-atac care a avut loc în orașul Hanau, în apropiere de Frankfurt. Printre victime se numără și un român în vârstă de 23 de ani care lucra în Germania. Ministerul Afacerilor Externe din România nu a confirmat din prima decesul tânărului.

Vili Viorel Păun era din comuna Singureni, județul Giurgiu, avea 23 de ani și lucra la o firmă de curierat din Germania. Marian Pătuleanu, primarul comunei, care este și unchiul lui, a confirmat pentru mainnews.ro că nepotul său a fost ucis de un terorist în timp ce se afla în mașină, în fața unei cafenele din Hanau. Mai multe detalii AICI.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *