Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Acordul MAI-BOR a fost modificat. Credincioșii nu mai au voie să iasă din casă în noaptea de Înviere /  Lumina și Paștile nu vor mai fi aduse de polițiști

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunță, miercuri seară, noul acord dintre MAI și Biserica Română Ortodoxă, după ce măsurile anunțate marți seară au fost criticate dur de majoritatea partidelor politice, iar președintele Klaus Iohannis a cerut modificarea documentului.

„Pentru a spori măsurile de prevenire a infecției cu Covid-19, acordul BOR-MAI din data de 14 aprilie 2020 se modifică după cumurmează:

Slujbele religioase din noaptea de Înviere se vor oficia cu respectarea îndrumările BOR și prevederilor din ordonanțele militare privind distanțarea fizică fără participarea credincioșilor în incinta, în curtea sau în apropierea lăcașelor de cult.

Pâinea binecuvântată sfințită joi va fi distribuită la domiciliul credincioșilor din toate parohiile de către personalul clerical și voluntarii din parohie, vineri și sâmbătă, în intervalul orar 8-17 și în prima zi de Paști între orele 6-12.

Sfânta Lumină, sosită de la Ierusalim, va fi distribuită în parohii de către personalul clerical și maximum cinci voluntari, sâmbătă, astfel, clericii din fiecare parohie, cu echipament de protecție, în calitate de organizatori, vor asigura distribuirea Paștilor și a Sfintei Lumini, respectând reglementările prevăzute în ordonanțele militare.

Credincioșii vor primi Paștile, sau Sfânta Lumină, din pragul casei ori de la fereastră, fără a ieși în stradă.

În spitalele în care nu există preot de caritate, cadrele MAI, aflate în misiune, vor distribui Sfânta Lumină acestor unități, precum și centrelor sociale și centrelor de carantină.

Structurile coordonate de către MAI, Poliție, Poliție de Frontieră etc, vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paștilor și a Sfintei Lumini, precum și respectarea reglementărilor prevăzute în ordonanțele militare privind eliminarea riscului de răspândire a noului coronavirus”, a anunțat Marcel Vela.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/live-marcel-vela-anunta-noul-acord-mai-bor-slujbele-din-noaptea-de-inviere-se-vor-oficia-fara-participarea-credinciosilor-in-incinta-sau-in-afara-bisericilor/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/live-marcel-vela-anunta-noul-acord-mai-bor-slujbele-din-noaptea-de-inviere-se-vor-oficia-fara-participarea-credinciosilor-in-incinta-sau-in-afara-bisericilor/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *