Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Ultimele trei zile au fost libere, s-au făcut mai puţine teste

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 3 decembrie 2020

Ludovic Orban susține că minivacanța de 1 decembrie ar fi motivul pentru care au fost făcute mai puține teste în ultimele zile, fiind testate persoanele din definițiile de caz și cele cu simptome. Premierul a precizat că slujbele de Crăciun pot avea loc, cu respectarea normelor sanitare. 

În ultimele trei zile au fost zile libere, s-au făcut mai puţine teste, de aceea procentul de pozitivare este mai mare. Vedem în zilele următoare. Ce pot să vă spun este că pe săptămâna anterioară am avut o descreştere cu peste 2.000 de cazuri. Am avut cu peste 2.000 de cazuri mai puţin. De asemenea, a scăzut, la săptămână, evident, şi procentul de pozitivare, din cumulul cazurilor săptămânale”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat despre posibilitatea desfășurării slujbelor religioase de Crăciun în România, premierul a precizat că pot avea loc, atât timp cât normele sanitare sunt respectate.

Ştiți foarte bine că slujbele în România se pot desfăşura, respectând măsurile de protecţie sanitară (…) slujbele se desfăşoară. Singul lucru la care ne gândim este să convingem cât mai mulţi români să respecte măsurile de protecţie sanitară, astfel încât să reducem cât mai mult numărul persoanelor care se infectează”, a afirmat premierul.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *