Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Cum să te duci tu, Alexandru Rafila şi Streinu Cercel, la PSD? / Gabriela Firea: Am simţit o invidie politică, o ranchiună chiar

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 19 octombrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Ludovic Orban cataloghează candidaturile de pe lista PSD ale medicilor Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel pentru un loc în Parlament drept o „greșeală gravă” din partea celor doi. Premierul susține că cei doi medici și-ar fi pierdut din credibilitate odată cu intrarea în politică.  

Ludovic Orban susține că nu înțelege motivele pentru care Alexandru Rafila și Streinu Cercel au ales să candideze la alegerile parlamentare de pe listele Partidului Social Democrat.

CITEȘTE ȘI: Adrian Streinu-Cercel, anunțat oficial drept candidat PSD pentru Senat

Cum să te duci tu, Alexandru Rafila şi Streinu Cercel, care au fost în frontul de luptă anti-COVID, să te duci la PSD?  Oare ce a putut să le promită? Să te duci să candidezi la PSD care a torpilat sistematic timp de şapte luni de zile tot efortul autorităţilor şi specialiştilor făcut pentru a limita creşterea numărului de cazuri?  Eu, personal, nu pot să înţeleg, este o decizie pentru care vor fi huliţi, vă spun sincer” a declarat, duminică seară, Ludovic Orban, la B1 TV.

Premierul susține că cei doi medici și-ar fi pierdut din credibilitate odată cu intrarea în politică.

Nu mai au niciun fel de credibilitate în opiniile pe care le exprimă legate de pandemie. De când e pe lista PSD, unul dintre ei şi-a schimbat şi poziţiile publice, a devenit, brusc critic. (…) Sincer vă spun. când e nevoie de fiecare om care e implicat, mi se pare o greşeală gravă pentru ei ca oameni care au fost implicaţi în activitate şi au avut rezultate să te duci să-ţi depui candidatura la PSD, mi se pare un fel de abandon în luptă. (…) Amândoi au devenit PSD-işti. De altfel, cel puţin în cazul unuia  a mai obţinut funcţii de la PSD, nu e prima oară. Şi celălalt a mai obţinut funcţii, nu se ştie din partea cui” a precizat Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI: Marcel Ciolacu: Astăzi îi mulţumesc domnului prof. dr. Rafila că s-a alăturat echipei noastre

Gabriela Firea, în schimb, este de părere că Ludovic Orban ar fi invidios pe Partidul Social Democrat că a reușit să îi atragă pe Alexandru Rafila și pe Streinu Cercel să candideze la alegerile parlamentare de pe listele PSD.

Dacă distinşii profesiori Cercel şi Rafila ar fi candidat pe listele PNL, cu siguranţă ar fi fost în continuare nişte somităţi ale lumii medicale (…) Am simţit o invidie politică, o ranchiună chiar, mai ales după mimica facială”, a declarat Gabriela Firea, duminică seară, la Antena 3.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW