Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Lucian Bode, despre cazul comisarului șef Christian Ciocan: Voi lua măsuri în funcție de raportul Poliției Capitalei. Nu ar fi o problemă să îi cedez împuternicirea

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 iulie 2021

Lucian Bode a comentat acuzațiile care i se aduc comisarului-șef Christian Ciocan, director al Unității de Politici Publice din cadrul Ministerului de Interne, și a precizat că așteaptă raportul Poliției Capitalei pentru a lua măsurile care se impun. 

Am văzut și eu acele imagini pe care voi le-ați prezentat, sunt câteva chestiuni care îmi sunt neclare, motiv pentru care am solicitat Poliției Capitalei un raport de urgență. Astăzi(n.r. joi) voi avea acel raport și voi lua măsuri”, a declarat Lucian Bode, joi, în cadrul unei declarații de presă susținută la sediul MAI.

Ministrul de Interne a comentat și imaginile în care comisarul-șef Christian Ciocan, prezent într-o secție de poliție, recurge la intimidări la adresa agenților și îi jignește afirmând că nu cunosc legea, potrivit Sindicatului Europol.

Indiferent dacă ești director MAI sau agent de poliție, astfel de atitudini nu sunt normale, pentru că nu ești polițist doar în cele 8 ore cât te afli la muncă(…)atitudinea ta trebuie să impună respect”, a explicat ministrul.

În plus, Bode așteaptă informații cu privire la persoana care l-a filmat pe directorul din cadrul MAI în Secția 4 de Poliție.

Am văzut imagini din interiorul unei secții de Poliție, nu este uzual, trebuie văzut de când colegi polițiști se ocupă cu înregistrări în Secția de Poliție și se transmit public”, a spus Lucian Bode.

Ministrul a mai precizat că nu va ezita să îi cedeze împuternicirea lui Christian Ciocan din funcția de director al Unității de Politici Publice din MAI dacă acuzațiile venite din partea Sindicatului Europol se vor confirma.

Context

Comisarul șef Christian Ciocan, director al Unității de Politici Publice din cadrul Ministerului de Interne, a fost amendat cu suma de 6.000 de lei pentru că încălcat legea prin 7 fapte, a precizat Sindicatul Europol.

Atitudinea și comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru poziția pe care o ocupă, recurgând la amenințări și intimidări la adresa agenților, și chiar i-a jignit afirmând că nu cunosc legea”, arată Sindicatul Europol, într-o postare pe Facebook.

O patrulă a Secției 4 Poliție l-a oprit pe Christian Ciocan în trafic, după ce ar fi pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul Interzis”. Comisarul șef a refuzat să se legitimeze, iar polițiștii au constatat că autoturismul pe care îl conducea are ITP-ul expirat din anul 2018 și nu era asigurat. Ulterior, agenții au observat că una dintre plăcuțele de înmatriculare lipsea.

Directorul Unității de Politici Publice din MAI nu avea nici actele asupra lui și a refuzat să respecte indicațiile oamenilor legii, mai arată Sindicatul Europol.

Plăcuțele de înmatriculare au fost confiscate, iar Christian Ciocan are carnetul suspendat pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit sursei citate.

Trebuie lămurit ce s-a întâmplat în ziua respectivă, pentru că înțeleg că a încălcat 7 reguli de circulație, pe de altă parte permisul nu i-a fost reținut, amenda nu a fost plătită”, a explicat Lucian Bode.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/lucian-bode-despre-cazul-comisarului-sef-christian-ciocan-voi-lua-masuri-in-functie-de-raportul-politiei-capitalei-nu-ar-fi-o-problema-sa-ii-cedez-imputernicirea/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/lucian-bode-despre-cazul-comisarului-sef-christian-ciocan-voi-lua-masuri-in-functie-de-raportul-politiei-capitalei-nu-ar-fi-o-problema-sa-ii-cedez-imputernicirea/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/lucian-bode-despre-cazul-comisarului-sef-christian-ciocan-voi-lua-masuri-in-functie-de-raportul-politiei-capitalei-nu-ar-fi-o-problema-sa-ii-cedez-imputernicirea/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *