Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Judecătoarea Elena Burlan Pușcaș, acuzată de fapte de corupție, rămâne cu banii confiscați | Magistratul a plâns la proces, când a cerut ridicarea măsurii

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 31 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Instanța Supremă a respins contestația Elenei Burlan Pușcaș, care a cerut anularea unei decizii a Curții de Apel București, prin care s-a dispus confiscarea, de la aceasta, a aproape 50.000 euro. În timpul pledoariei pe care a susținut-o în sala de judecată, Burlan Pușcaș a început să plângă. Ea a fost trimisă în judecată și suspendată din magistratură pentru fapte de corupție.

„Respinge, ca nefondată, contestația formulată de intimata Burlan Puşcaş Elena împotriva încheierii din 07 noiembrie 2019 pronunțată de Curtea de Apel București”, se arată în minuta ÎCCJ.

Decizia este definitivă.

A plâns la proces

Știu că am primit deja o etichetă. (…) Am ajuns în situația să mă rog ca cineva să se aplece asupra dosarului și să îl citească cu atenție. Nu mi s-au respectat drepturi. Procurorul nu s-a deranjat să mă întrebe cu privire la vreo infracțiune de trafic de influență pentru a formula apărări. (…) Nu mă aflam în țară. Mi se pare absurd ca cineva să susțină că am săvârșit infracțiuni, eu aflându-mă la acel moment la 1.500 de kilometri distanță de țară. (…) Dacă procurorii de la vestita Secție Specială ar fi analizat, măcar ei, ar fi văzut că nu aveam cum să săvârșesc această infracțiune”, a spus Elena Burlan Pușcaș la Instanța Supremă, joi.

Confiscarea

Confiscarea dispusă de Curtea de Apel București, contestată, fără succes, de Burlan Pușcaș, a fost decisă la cererea procurorilor. Când au trimis-o în judecată, anchetatorii au clasat presupuse fapte de trafic de influență, însă au cerut instanței, în baza confiscării extinse, să îi rețină aproximativ 48.000 euro.

Dispune confiscarea sumelor de 20.000 de euro și respectiv 28.000 de euro de la intimata Burlan Pușcaș Elena”, se arată în minuta CAB.

Burlan Pușcaș a fost trimisă în judecată în 2018, procesul fiind în desfășurare tot la Curtea de Apel București. Potrivit anchetatorilor, în contextul judecării a două dosare penale ce priveau săvârşirea unor infracţiuni săvârşite cu violenţă (tentativă de omor calificat, şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice), Elena Burlan ar fi primit, în perioada iunie 2009 – februarie 2010, prin intermediari, de la mai multe persoane (inculpaţi şi rude ale unora dintre inculpaţii vizaţi de cercetarea judecătorească), suma totală de 63.000 de euro. Ea a negat și aceste acuzații.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/judecatoarea-elena-burlan-puscas-acuzata-de-fapte-de-coruptie-ramane-cu-banii-confiscati-magistratul-a-plans-la-proces-cand-a-cerut-ridicarea-masurii/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/judecatoarea-elena-burlan-puscas-acuzata-de-fapte-de-coruptie-ramane-cu-banii-confiscati-magistratul-a-plans-la-proces-cand-a-cerut-ridicarea-masurii/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *