Friday, January 28, 2022
Jurnalism corect


Liviu Dragnea pierde al doilea proces prin care cere dizolvarea PSD

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 21 septembrie 2020 Etichete: , ,

Liviu Dragnea a pierdut al doilea proces prin care cerea dizolvarea Partidului Social Democrat. Tribunalul București a respins cererea fostului lider PSD.

Liviu Dragnea este la al doilea proces împotriva partidului pe care l-a condus. Inițial, dosarul a fost pe masa magistraților de la Tribunalul Teleorman, dar a fost mutat la Judecătoria Sectorului 1, fiind locul în care se află și sediul PSD. Ulterior, instanța l-a trimis la Tribunalul Capitalei.

Fostul șef PSD acuza organizația din Teleorman a partidului de fapte ilicite în scandalul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, urmărind, mai multe ca sigur, un motiv de revizuire a sentinței.

Decizia nu este definitivă.

Respinge capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD) ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală.
Ia act că pârâtul Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată.
Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti”, se arată într-un comunicat emis de Tribunalul București.

A doua încercare

Liviu Dragnea a mai pierdut un proces similar. În decembrie 2019, Curtea de Apel București i-a respins o altă solicitare prin care voia dizolvarea partidului.

Dragnea susţinea că, având că vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat în realitate la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizaţiei judeţene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia. În condiţiile în care la votarea modificărilor de statut din 29 iulie au participat inclusiv reprezentanţi ai PSD Teleorman, Liviu Dragnea susţine că PSD şi-a însuşit actul ilegal comis de organizaţia Teleorman, ceea ce ar putea duce chiar la dizolvarea întregii formaţiuni.

CITEȘTE ȘI: „Răzbunarea” lui Dragnea, sezonul 2 | Procesul prin care fostul șef PSD cere dizolvarea partidului se reia la Tribunalul București

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW