Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


„Răzbunarea” lui Dragnea, sezonul 2 | Procesul prin care fostul șef PSD cere dizolvarea partidului se reia la Tribunalul București

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 9 iulie 2020 Etichete: , , ,

Procesul în care fostul președinte al Partidului Social Democrat (PSD) Liviu Dragnea cere dizolarea forului politic se reia la Tribunalul Capitalei. Termenul de judecată este programat pentru 9 iulie, la ora 13:30.  MainNews va transmite concluziile procesului.

Update.Procesul a fost amânat pentru data de 4 august având în vedere că fostul lider PSD a contestat taxa de timbru, iar acum acea contestație trebuie judecată separat.

Este al doilea proces deschis de Liviu Dragnea împotriva partidului pe care l-a condus. Dosarul s-a aflat, inițial, pe masa magistraților de la Tribunalul Teleorman. De acolo a fost mutat la Judecătoria Sectorului 1, având în vedere locul în care se află sediul PSD. Însă, instanța l-a trimis, în cele din urmă, la Tribunalul Capitalei.

Dragnea, citat

Procesul a fost suspendat pe timpul stării de urgență, așa cum s-a întâmplat în majoritatea cazurilor. Iar în iunie a fost amânat pentru 9 iulie.

Amână cauza la data de 09.07.2020, interval orar: 13.30-.14.30, pentru când reclamantul va fi citat cu mentiunea achitării taxei de timbru aferente capătului 2 de cerere, în cuantum de 300 de lei”, se arată în decizia din iunie.

Fostul șef PSD acuză organizația din Teleorman a partidului de fapte ilicite în scandalul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, urmărind, mai multe ca sigur, un motiv de revizuire a sentinței.

A doua încercare

Liviu Dragnea a mai pierdut un proces similar. În decembrie 2019, Curtea de Apel București i-a respins o altă solicitare prin care voia dizolvarea partidului.

Dragnea susţinea că, având că vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat în realitate la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizaţiei judeţene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia. În condiţiile în care la votarea modificărilor de statut din 29 iulie au participat inclusiv reprezentanţi ai PSD Teleorman, Liviu Dragnea susţine că PSD şi-a însuşit actul ilegal comis de organizaţia Teleorman, ceea ce ar putea duce chiar la dizolvarea întregii formaţiuni.

CITEȘTE ȘI: Dragnea o acuză pe Dăncilă de fraudă cu bani europeni pe vremea când era europarlamentar. Ce spune fostul președinte PSD în cererea de sesizare a CJUE

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW