Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Cîrstoiu, prezentat oficial de drept candidatul PSD și PNL la Primăria București: „Am avut o discuție cu Traian Băsescu” / Firea: „Dragi bucureşteni, dragi români, noi suntem în sluja dumneavoastră”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 martie 2024 Etichete: , , , ,

Cătălin Cîrstoiu, actualul manager al Spitalului Universitar din București, a fost prezentat oficial drept candidat PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. El a fost prezentat de Gabriela Firea și Sebastian Burduja, cei care au fost refuzați de liderii celor două partide pentru candidatura la PMB. 

Cătălin Cîrstoiu: „Uitându-mă la acest oraş, am văzut că probabil, prin diverse elemente de diagnosticare, are aceeaşi boală (cancer)”

„Dacă ar fi să vă fac o mărturisire personală, poate că una dintre obligaţiile faţă de pacienţii mei a fost să asigur la Spitalul Universitar tratamentul unor boli grave, cancer şi am făcut-o, zic eu. Are cel mai modern buncăr de radioterapie care există în Europa de Est. În scurt timp va fi funcţional. Uitându-mă la acest oraş, am văzut că probabil, prin diverse elemente de diagnosticare, are aceeaşi boală, boala asta care m-a obsedat multă vreme a vieţii mele. În faţa dumneavoastră aveţi un supravieţuitor al acestei boli. Sunt sigur, făcându-vă această mărturisire, care pentru mine este puţin dureroasă, că împreună vom învinge un oraş bolnav şi îl vom face împreună un sănătos. Asta am făcut toată viaţa”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu, marţi la Palatul Parlamentului.

Întrebat în timpul conferinței de presă, Cîrstoiu a recunoscut că a discutat cu Traian Băsescu, finul său, despre candidatura la Primăria Capitalei.

„Îmi place că nu mă întrebați de bunicii mei. Un bunic e Ion Mihalache. Da, am avut o discuție cu Traian Băsescu, în care domnia sa, ca într-o familie, mi-a explicat de ce nu e bine să fac treaba asta, dându-mi argumente strict personale. Nu am ascultat, așa sunt eu. Mai importante sunt argumentele care nu țin de mine. Întrebați-l pe dl Băsescu ce părere are”, a explicat Cîrstoiu.

Marcel Ciolacu: După 32 ani de la Revoluţie, vedem în continuare (.,.) cum nu avem căldură, cum vorbim de termoficare

Într-un discurs avântat, premierul a lansat critici la adresa primarului în funcție, Nicușor Dan, și a explicat de ce PSD nu îl susține pe Piedone.

„Vorbim de un primar general care să fie căutat, să primească vizitele altor primari din lume. Nu am văzut acest lucru până acum. După 32 ani de la Revoluţie, vedem în continuare (…) cum nu avem căldură, cum vorbim de termoficare, de fiecare copac din pădure, dar pierdem perspectiva, De când sunt premier, nu m-a căutat niciodată primarul general al Capitalei”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Firea: „Dragi bucureşteni, dragi români, noi suntem în sluja dumneavoastră.”

Cu vocea tremurândă, fostul primar al Capitalei și fostă „candidată la candidatură”, după singură s-a descris, Gabriela Firea, a ținut un discurs în care a vorbit despre multe, mai puțin despre candidatul pe care ar trebui să îl susțină.

„Am fost foarte preocupată să mă informez în legătură cu motivele pentru care oamenii sunt fericiţi în anumite oraşe ale lumii şi nefericiţi în alte oraşe. Oamenii cei mai nemulţumiţi de felul în care se raportează la autorităţi sunt aceia care vin din ţări şi oraşe care pun foarte mare accent pe viaţa fiecărui indiferent că locuiesc la periferie, în cartie vechi, în cartier nou şi oameni care trăiesc în stres urban redus şi se creează un echilibru coerent corect în viaţa profesională şi viaţa personală. (…) Mult succes domnului doctor, candidatul nostru, mult succes colegilor noştri de la sectoare şi colegilor consilieri generali. Dragi bucureşteni, dragi români, noi suntem în sluja dumneavoastră. Doamne ajută!”, a afirmat Gabriela Firea, marţi la Parlament.

Nicolae Ciucă: „Am venit cu un om care nu a făcut nimic în viaţa dumnealui decât să slujească oamenii”

„Am venit cu un om care nu a făcut nimic în viaţa dumnealui decât să slujească oamenii, de dimineaă până seară, într-o instituţie în care oamenii chiar au nevoie de ajutor când le este mai greu. Am venit cu un om care nu este interesat de afaceri, de scena şi dezbasterile de la tv, care este interesat să facă lucruri, este interesat ca împreună cu echipa dumnealui (…) să se preocupe de probeleme Bucureştiului. Este un medic recunoscut, este decanul Facultăţii de Medicină, managerul Spitalului Universitar şi are în subordine 3.500 de oameni, care tratează anual aproximativ o jumătate de milion de pacienţi.”, a spus Nicolae Ciucă în cadrul evenimentului.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii