Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Republica Moldova dispune expulzarea unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 31 octombrie 2022 Etichete: , ,

Un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat luni, 31 octombrie, persoană non grata și obligat să părăsească teritoriul statului, după ce după ce o rachetă lansată de trupele ruse asupra infrastructurii energetice a Ucrainei a ajuns în Republica Moldova.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, acest fapt a fost comunicat părții ruse în după-amiaza zilei, cu prilejul convocării la sediul MAEIE a Ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

„În cadrul convocării, MAEIE a reiterat faptul că atacurile cu rachete asupra țării vecine escaladează în continuare riscurile de securitate, iar cetățenii țării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului. A fost subliniat că atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene generează inclusiv amenințări tot mai mari pentru securitatea energetică a țării”, au transmis reprezentanții diplomației Republicii Moldova.

O rachetă rusească doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în dimineața zilei de luni, 31 octombrie, în localitatea Naslavcea din Republica Moldova. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, nu au fost înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe au fost distruse.

„Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice”, explică autoritățile din Republica Moldova.

Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii